fredag 25. mars 2011

Vafler uten melk, gluten og sukker



Gode vafler er ingen umulighet selv om man ikke spiser gluten, melk og sukker.
Vi lager kun vafler som alle tåler her i huset, jeg syns faktisk de er bedre enn vanlige vafler. Bestemor lager slike vafler uansett hvilke barnebarn som er på besøk :-)

5-6 egg
1 boks kokosmek
ca 4 dl vann
vaniljepulver
kardemomme
nok glutenfritt mel til vaffelaktig-røre-konsistens (fin melmiks fra Semper, Schärs,Finax eller liknende)
Noen spiseskjeer smeltet kokossolje.


Pisk eggene, tilsett resten av ingrediensene og pisk til alt er godt blandet. 
Kokosmelken er naturlig søt, så sukring av denne røren er unødvendig. Dette er en slumpeoppskrift.  Jeg vet aldri hvor mye jeg har av hver ting, bortsett fra boksen men kokosmelk.
Jeg har funnet ut at ved å bruke kokosmelk i vafler og pannekaker, henger de bedre sammen enn ved å bruke annen melk.
Oppskriften kan varieres ved å tilsette feks havregryn, kokosmel eller annet mel for å gi det mer fiber.
Serveres med hjemmelaget syltetøy, smør og sukrin, eller bare som den er:-)
Bon apetitt!

14 kommentarer:

  1. Så moro - første gangen jeg ser vaffeloppskrift m kokosmelk! Denne skal jeg lagre på et trygt sted! :)

    Lurer på om man kan bruke jyttemel her.....?

    SvarSlett
  2. Jyttemel går fint. Moren min pleier å bruke semper grov mix, mens jeg bruker mest Finax eller schärs.
    Men vi har også brukt jyttemel før.

    SvarSlett
  3. Kokosmelk i vafler høres kjempegodt ut! SKAL prøves! Og YESS, nå tror jeg at jeg får lagt igjen kommentar ;-) Bra jobba!

    SvarSlett
  4. Utrolig flott blogg du har med mange gode tips og ideer!

    SvarSlett
  5. Une: Jippi, jeg fikk det til! Føler meg litt datakyndig ;-)
    Monica: Takk skal du ha :-)

    SvarSlett
  6. Hørtes deilig ut! Tror du det funker uten egg også? Hilsen Bella

    SvarSlett
  7. Uten egg? Har ikke så mye erfaring med å lage vaffelrøre uten egg, men vet at man kan bløtlegge linfrø for å få en eggehviteaktig konsistens og tilsette som en erstatning. Der bør man tilsette litt ekstra bakepulver også ifølge allergikokken.no. Ellers vet jeg at det er noe som heter "egg-replacer" i allergihyllene i butikkene. :-)

    SvarSlett
  8. Kanskje bløtlagte chiafrø kan erstatte egg også?

    SvarSlett
  9. Testet ut basen fra denne i dag - ble god den altså. Barna elsket den :)

    SvarSlett
  10. Det står ingen fremgangsmåte.. skal jeg bare helle oppi? lurer fælt!

    SvarSlett
  11. Da har jeg skrevet litt mer på oppskriften.
    Jeg pleier å først piske eggene før jeg tilsetter resten av ingrediensene. Melet tilsetter jeg gradvis men jeg visper så det ikke klumper seg.
    Lykke til! :-)

    SvarSlett
  12. Hvordan kan den være glutenfri når du tilsetter mel ? Eller er det en annen sort uten gluten ? Bare lurer ?

    SvarSlett
  13. Takk for at du var oppmerksom:-) Har redigert til riktige ingredienser. det er selvfølgelig glutenfritt mel som brukes i denne oppskriften ;-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)