søndag 27. mars 2011
Kokosis for ismaskin, eller uten
Dette er en oppskrift jeg la inn for en stund siden, men den ble ikke laget før igår. Datteren min er ivrig på det søte, så ismaskinen fikk kjørt seg litt igår.
Hun justerte oppskriften litt etter eget hode:
1 boks kokosmelk (ikke light)
1/2 cup kokosmasse
1/4 cup agavesirup
1 egg
50 gram mørk sjokolade, revet.Friske bær og frukt til pynt
Legg kokosmassen i bløt i noen timer for å mykgjøre den. Hell av vannet og bland sammen ingrediensene. Hvis kokosmelken er for kald, vil den skille seg. Legg isåfall boksen i varmt vann i noen minutter før du åpner den.
Pisk blandingen lett sammen og lag isen etter anvisning på maskinen. Dette gikk på 15-20 minutter pga kokosmelken som stivner fort.
Lager du den for hånd, heller du røren i en luft-tett boks og legger den i fryseren. Rør i blandingen med jevne mellomrom for å forhindre at det dannes iskrystaller. Ta boksen ut av fryseren 15-20 minutter før servering.
Pynt med friske bær og eksotisk frukt. MMMMM!
Etiketter:
Dessert,
Glutenfritt,
is,
kos,
Matoppskrifter,
melkefritt,
sukkerfritt
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Jeg ønsker meg en ismaskin ja.... Synd det er lenge til jul.. :D
SvarSlett:-) Her har de en billig: http://www.netonnet.no/art/hjem_og_hus/mattilberedning/ismaskin/krups-sorbetierevenisegvs141/105885.3414/
SvarSlettSer mye finere ut enn min...