mandag 21. mars 2011

Gluten og melkefritt lavkarbobrød


Brød - uten mel og gjær

Noe som det googles mye etter er lavkarbo og glutenfritt. Og som regel er jo glutenfrie brød rimelig høykarbo. 

På Soma sine sider er det mange gode oppskrifter.

Denne har jeg gjort om til gluten- og melkefri:

Ingredienser

  • 4 egg piskes lett
  • 1/3 boks naturell soyayoghurt eller 1,5 dl av den melken som tåles
  • 1 ½ ss bakepulver
  • 45g sesamfrø
  • 60g fibrex eller sukkerroefiber
  • 50 g solsikkefrø
  • 4 ss linfrø
  • 3 ss Cocosa

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene i en bolle.  Hell deigen i en papirkledd brødform, og stek midt i ovnen på 180 grader i 50 minutter.
Gresskarkjerner er også godt å bruke. Kanskje chiafrø hadde vært noe å bruke her?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)