tirsdag 29. mars 2011

Gluten-, melke- og sukkerfri "ostekake" med mandelmelbunn og blåbærkompott. Til og med lavkarbo!

Det er så mange bloggere der ute som skriver om kjernesunn mat å hente inspirasjon fra. Idag kom jeg over en vegansk og glutenfri ostekake som så og hørtes helt nydelig ut. Bunnen lages med mandelmel. 
Til bunnen:
1½ cups mandelmel

¼ ts havsalt

¼ ts bakepulver

¼ cup druekjerneolje
2 ss agave sirup


1/4ts mandelekstrakt
1 ts vanilje ekstrakt
  1. Bland mandelmel, salt og bakepulver i en bolle.
  2. I en annen bolle blander du druekjerneolje, agavesirup, mandelekstrakt og vaniljeekstrakt.  
  3. Rør væsken inn i de tørre ingrediensene. 
  4. Kle en paiform med deigen 
  5. Stekes ved 170 grader i 10 minutter eller til gyllenbrun. Avkjøles i formen. 
Fyll:
3 cups rå cashewnøtter, bløtlagt i 1 time
¾ cup agave nektar
Saften av 3 små sitroner (ca 1 / 3 kopp)
Skall av 1 sitron
½ cup  kokos krem ​​(krem fra toppen av kokosmelkboks)
2 t vaniljesukker/vaniljepulver/vaniljeekstrakt
¼ t mandel ekstrakt
¼ t havsalt
3 ts kokosolje
¼ cup vann
Hell av vannet på  cashewnøttene og ha i en blender. Tilsett agavesirup, sitronsaft, sitronskall, kokoskrem, vanilje og mandelekstrakt, salt og kokosolje og blend, skrap ned sidene med en slikkepott etter behov, tilsett vann 1 ss om gangen, til en tykk, glatt, kremet konsistens.
Når skorpen er bakt og avkjølt, fylles den med ostekakefylling. Frys i flere timer eller til den er fast. Skjær i skiver mens den er frossen, og tin i kjøleskap i ca en time før servering.
Blåbærkompott
3 dl frosne eller ferske blåbær
1 ss agavesirup
1 ts revet limeskall
1 ss arrowroot stivelse blandet med  ss kaldt vann
Ha alle ingredensene i en kjele, bortsett fra arrowrot. Kok sakte opp på lav varme, reduser varmen og la det putre. Rør om av og til. La det putre til blåbærene ha myknet og kokt inn litt. Tilsett arrowroten mens du rører og la det putre ytteligere 2-3 minutter til det har tyknet. Avkjøl og server til "ostekaken". Rester kan brukes til pannekaker og vafler. 

5 kommentarer:

  1. Genial oppskrift! skal definitivt testes på et tidspunkt.. Men lurer på hvor mye 1 C kokoskrem er.. ?

    :)

    SvarSlett
  2. Det er den delen som ligger i bunnen eller toppen av kokosmelkboksen. :-) 1 cup er ca 2,3 dl.

    SvarSlett
  3. Da blir 1/2 cup 1,15 dl :-)

    SvarSlett
  4. Oh så spennende! Ser veldig god ut :)

    SvarSlett
  5. Jepp! Idag skal jeg handle inn litt ingredienser på innvandrerbutikken. Rå cashewnøtter, arrowroot og sikkert en hel haug med andre nyttige ting uten melk og gluten. :-) De har mye spennende:-D

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)