onsdag 16. mars 2011

Lavkarbo glutenfrie peanøttsmør-cookies med kokosmel

Da jeg lagde peanøttsmør til banansnacks idag, tenkte jeg at jeg også kunne lage peanøttsmør-cookies. Jeg hadde ikke egg, men prøvde meg uten. Tenkte at siden det ble en liten vri på den opprinnelige oppskriften jeg hadde brukt før, så kunne disse cookiesene også være lavkarbo, så jeg byttet ut melet med kokosmel som er rikt på fiber og aminosyrer, har lavt innhold av karbohydrater og er også naturlig søtt.
I tillegg fikk jeg endelig prøvd yaconpulveret mitt.

Her kommer oppskriften:

1 cup sukker. (jeg brukte halvparten av målet og brukte 1/4 kopp yaconpulver og 1/4 kopp kokossukker)
1 cup peanøttsmør
2 ts bakepulver
1 ts xanthangum (sikkert ikke nødvendig, men jeg hadde det i)
ca 1/2 cup kokosmel
1- 1 1/2 dl vann.

Bland alt og tilsett evt mer vann. Kokosmelet trekker raskt til seg fuktighet. 
Dekk 2 plater med bakepapir. Trill ut 18-20 kuler av deigen med hendene, hvis du syns deigen er for klissete kan du sikkert bruke 2 teskjeer. Legg kulene på bakebrettet og trykk de litt flate. Stekes ved 200 grader i 10 minutter.
Disse cookiesene fløt ikke ut slik som de andre jeg har lagd. Sikkert på grunn av kokosmelet.

3 kommentarer:

  1. Cookiesene ble: Hva skal jeg si: Gode,men ikke så seige som de andre peanøttcookiesene.Kanskje agavesirupen sist gjorde de mer seige? Må snart prøve en porsjon til.
    Ingen kokossmak og heller ingen utpreget peanøttsmak. Smakte som kjeks egentlig. De ble litt godt stekt fordi jeg glemte tiden. Satt og (øhm.....) blogget. Lett å glemme seg da. ;-)

    SvarSlett
  2. Hm... Nei, de er ikke kjeks heller, for de er myke inni, men sprø utenpå. vet ikke helt hva jeg skal kalle dem.
    Noen forslag?

    SvarSlett
  3. Skal bare legge inn enda en kommentar fra meg selv: Min lavkarbosøster syns disse cookies/kake/kjeks-aktige dingsene var gode.
    Så det så :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)