Måtte som vanlig justere litt på oppskriften. Kjeksene ble "kjempegod alene - supergod med (ris)melk! :-D
Yummy! |
2 kopper glutenfritt mel (jeg brukte Schärs B-mix) muligens må litt mer brukes.
1/2 kopp bakekakao
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 1/2 kopp sukker (jeg brukte halvparten xylitol og halvparten kokossukker)
1 1/2 kopp mykt smør, eller melkefritt margarin, evt kokosolje
1 stort egg
Bland det tørre og tilsett smør og egg. Bland til det er en kakedeig-aktig konsistens. Den skal være myk, men fast! Jeg måtte tilsette mer mel enn det stod i oppskriften (1 1/2 kopp) det er mulig at det må enda litt til i her.
Ha deigen over i en bolle, og sett til hvile i kjøleskapet en times tid.
Trill kuler (ca 2-3 cm store, avhengig av hvor store du liker kjeksene) Legg de på et bakepapirkledt brett. Du får 16 stk på ett brett. Legg et bakepapir til over og trykk ned kulene med bunnen av et glass. Da blir de jevne og fine. De skal være ca 1/2 cm tykke.
Stekes ved 170 grader i ca 10 minutter.
Fyll:
1/2 kopp smør, eller melkefri margarin.
1 kopp yaconpulver, eller annet naturlig søtningsmiddel
2 ts vaniljeessens.
Kjør dette i maskin med ballongvisp til det er luftig.
Legg en klikk av kremen på undersiden av en kjeks, legg på en ny kjeks med undersiden mot fyllet og trykk dem forsiktig sammen.
Enjoy!
de ser lekre ut!
SvarSlettDisse skal prøves :-)
SvarSlettMmmmm! De er veldig gode :-)
SvarSlettNam! Dette må prøves! :) Spiller det noen rolle hvilken type glutenfritt mel man bruker?
SvarSlettDet går sikkert like bra med annet mel. Kanskje lurt med bittelitt fiberhusk eller xanthangum, for de smulet litt.
SvarSlettEndelig! Kjeks har virkelig vært savnet etter at jeg startet å leve kjernesunt :=)))
SvarSlettSå bra! Håper du liker dem :-)
SvarSlettHar lagd disse kjeksene 2 ganger så lang!
SvarSlettEr virkelig å anbefale! Stor favoritt her hjemme!
Leter etter litt flere oppskrifter her på bloggen din, så jeg kan lage lit god mat idag også!
Takk! Det var hyggelig å lese :-)
SvarSlett