lørdag 2. april 2011

Pasta med hvitløkscampi

Naboen min forguder hvitløksoljen min :-) Den passer til så mye, men spesielt god er den til scampimarinering.
Idag blir mannen i huset glad når han får pasta med hvitløkscampi.

500 g scampi, renset for både skall og tarm( snitt 2 mm ned langs hele ryggen og trekk ut strengen) Pass på å bruke scampi fra bærekraftig produksjon, eller bruks store reker.
1 potte persille eller basilikum
1-2 hele hvitløk skrelt (mengde avhengig av hvor mye hvitløk du liker)
nok extra virgin olivenolje til at det blir saus-konistens (ca 2-3 dl eller mer)


Glutenfri pasta kokt etter anvisning på pakken.


Ha hvitløksbåter, persille eller basilikum og olje i en blender eller en stavmikserkopp. Kjør til hvitløk og persille/basilikum er purert. Det skal bli en saus-konistens på den. Hell på mer olje hvis det er for tykt.
Hell over renset scampi. Du trenger nok ikke hele mengden med olje. Scampiene skal bli godt dekket av oljen. (spar resten til annen pasta, ris, potetsalat eller til suppegarnering. Det holder 1-2 uker i kjøleskapet) mariner i minst 1 time eller gjerne enda lenger.
Sett ovnen på 230 grader. Hell scampien over i en ildfast form og stek til alle scampiene er rosa og gjennomvarme.
Bland dette i pasta og server.
Yummy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)