onsdag 23. mars 2011

Sjokoladekake uten melk, gluten og sukker. Evt. også lavkarbo-sjokoladekake

Det søte liv er en nettside med akk så mange herlige oppskrifter. De fleste egner seg nok ikke for oss som lever gluten-, melke- og sukkerfritt, men noen har jeg funnet som kan brukes. En av dem er denne som kalles Arne Brimis sjokoladekake. Denne lagde jeg til en bursdag. M-m-m!  Jeg har justert den slik at vi kan spise den:

250 gram mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)
250 gram smør som tåles eller kanskje kokosolje
5 egg
5 eggeplommer
150 gram sukrin eller kokossukker
50 gram glutenfritt mel eller kokosmel for lavkarbo


Sett ovnen på 200 grader.
Smelt smør eller olje. Tilsett sjokoladen i biter og la det smelte. Ta kjelen av platen og avkjøl noe.
Visp lett sammen hele egg, eggeplommer og sukrin eller kokossukker.  Visp dette inn i sjokoladeblandingen. Tilsett melet tilslutt.
Hell røren i en bakepapirkledt brødform.
Stekes på nederste rille i ovnen i 20 minutter (kaken skal fortsatt virke ugjennomstekt)
Kaken hever seg mye under steking, men den vil synke litt sammen under avkjølingen.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur, men behold den i brødformen.
Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til dagen etter. Dette gjør at kaken stivner til i konsistensen.
Løft kaken med papiret ut av formen og løsne papiret forsiktig. Sett kaken på fat.
Serveres lun eller kald. Den har en deilig, fyldig konfektaktig kjerne og er nydelig.

2 kommentarer:

  1. denne kaken skal jeg prøve og lage den hørtes veldig god ut :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Den kan absolutt anbefales :)

      Slett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)