Det søte liv er en nettside med akk så mange herlige oppskrifter. De fleste egner seg nok ikke for oss som lever gluten-, melke- og sukkerfritt, men noen har jeg funnet som kan brukes. En av dem er denne som kalles Arne Brimis sjokoladekake. Denne lagde jeg til en bursdag. M-m-m! Jeg har justert den slik at vi kan spise den:
250 gram mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)
250 gram smør som tåles eller kanskje kokosolje
5 egg
5 eggeplommer
150 gram sukrin eller kokossukker
50 gram glutenfritt mel eller kokosmel for lavkarbo
Sett ovnen på 200 grader.
Smelt smør eller olje. Tilsett sjokoladen i biter og la det smelte. Ta kjelen av platen og avkjøl noe.
Visp lett sammen hele egg, eggeplommer og sukrin eller kokossukker. Visp dette inn i sjokoladeblandingen. Tilsett melet tilslutt.
Hell røren i en bakepapirkledt brødform.
Stekes på nederste rille i ovnen i 20 minutter (kaken skal fortsatt virke ugjennomstekt)
Kaken hever seg mye under steking, men den vil synke litt sammen under avkjølingen.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur, men behold den i brødformen.
Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til dagen etter. Dette gjør at kaken stivner til i konsistensen.
Løft kaken med papiret ut av formen og løsne papiret forsiktig. Sett kaken på fat.
Serveres lun eller kald. Den har en deilig, fyldig konfektaktig kjerne og er nydelig.
denne kaken skal jeg prøve og lage den hørtes veldig god ut :-)
SvarSlettDen kan absolutt anbefales :)
Slett