Dette er ikke bilde av kaken, har lånt det fra evernewrecipes.com. Kaken i oppskriften er delt i 2, ett lag med stekt sjokolademousse og ett lag med "vanlig" sjokolademousse. Så den kan likne litt på denne :-) |
280 gram mørk sjokolade eller sukkerfri sjokolade
280 gram sukrin, xylitol eller kokossukker
9 eggeplommer
14 (!) eggehviter
Sett ovnen på 170 grader.
Smelt smør, sukker (kaller det sukker, jeg) og sjokolade i vannbad. Rør blandingen jevn.
Bland eggeplommene inn i sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i moussen.
Ha 2/3 av blandingen i en liten bakepapirkledd langpanne (20x30 cm)
Sett resten av moussen inn i kjøleskapet.
Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen i romtemperatur. Sett kaken så i kjøleskapet og la den bli kald. ca 1 time.
Ha så resten av sjokolademoussen over kaken og sett den inn i kjølskapet igjen natten over slik at sjokolademoussen stivner skikkelig.
Dagen etter tas kaken ut av ovnen og løftes forsiktig ut ved å ta tak i bakepapiret.
Bruk en skarp kniv som dyppes i varmt vann for å skjære porsjonsstykker. Løft kakestykkene fra papiret med en stekespade.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.