onsdag 23. mars 2011

KokosyoghurtJeg tror jeg vil prøve å lage yoghurt. Har ikke melkesyrekapsler enda,men venter på en pakke med probiotika (inneholder 8 forskjellige typer melkesyrebakterier) fra iHerb. Lurer på om jeg kan bruke de til dette?
Fra Sanabona kommer denne oppskriften: Fant også en lur fremgangsmåte her for de som ikke har dehydrator. Den fremgangsmåten er med kumelk, men det går også an med kokosmelk. Lilalife har også en oppskrift som kan brukes.
2 bokser økologisk kokosmelk (ikke ekstrakt)
4 kapsler Acidophilus bakterier ( fås på Helsekost)
Hell innholdet av 2 bokser kokosmelk i en bolle. Ta vekk litt av det flytende. Hell ut innholdet av acidophilus kaplsene og bland med kokosmelken. Dekk til bollen.
Dyrk så yoghurten i en dehydrator eller på et lunt sted, f.eks på et varmt badegulv i 12-24 timer. Sett den gjerne i vannbad hvis du setter den på et lunt badegulv. På dehydratoren er det en egen innstilling for å dyrke yoghurt. Temperatoren er 46 grader celsius.
Yoghurten skal syrne. Sjekk yoghurten og la den stå lenger hvis den ikke er så tykk som du ønsker den. Når yoghurten har syrnet og er passe tykk, sett den i kjøleskapet. Yoghurten vil tykne av å stå kjølig. Ha i det du liker i yoghurten, f. eks gojibær, nøtter, rå kakao eller tørket frukt.
Du kan lage ny yoghurt av denne basen. Det vil si at du kan bruke denne yoghurten til å lage ny yoghurt. Tilsett ca. 1 dl yoghurt til 2 nye bokser med kokosmelk. På den måten slipper du å bruke nye acidophilus kapsler, neste gang du setter en boller med yoghurt til dyrking.

3 kommentarer:

  1. Så lurt! Jeg lagde soyayoghurt (brukte 1-2 ss yoghurt naturell i steden for melkesyrebakterier, så det ble jo ikke en melkefri yoghurt). Men - jeg likte den ikke, men det er kanskje ikke så rart - liker ikke soyayoghurt fra butikken heller :D Men kokosyoghurt har jeg mer tro på.....! Gleder meg til å se og lese om ditt ferdige resultat! :)

    SvarSlett
  2. Vente, vente, vente på pakke fra iHerb! :-)

    SvarSlett
  3. Hei :) Ser at det er et gammelt innlegg. Men har akkurat fått bekreftet en melkeintoleranse og fått tips om å kjøpe melkesyrebakterie som kosttilskudd. Tenkte det kunne vært artig å prøve å lage en yoghurt i stedet :) Funket de kapslene du kjøpte den gangen? Eller har du tips til et annet produkt?

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)