tirsdag 22. mars 2011

sove lenge??? Raskt glutenfritt brød bakt (nesten) uten gjær.

Rykende ferskt og en kjernesunn bok i bakgrunnen :-)

Eldstemann er på skoletur og skal være der i 3 dager. Han er VEEEELDIG vanskelig å få opp om morgenen, så jeg tenkte at nå som han er borte, skal jeg sove lenge.
Og hva skjer?? PLING! klokka halv 7 våkner jeg og får ikke sove igjen. #¤"%&*^^! Er kjempetrøtt, men kroppen vil ikke sovne igjen.
Da er det bare å stå opp, sette igang og bake brød som jeg glemte igår, ( "¤%&*!) har bare 4 gjærkorn (1/2ts, da) hva skal jeg gjøre?  Jo, jeg prøver å tilsette et par teskjeer bakepulver.
Det gikk faktisk fint. Brødet hevet seg ikke noe før steking, men i ovnen hevet det seg greit.
Det kan sikkert settes rett inn i ovnen uten heving.
Her kommer ingen oppskrift, for det ble slumpet sammen. Eneste sikre  mengde var 5 dl vann. salt, kanskje 1 ts, gjær (4 korn) og Schärs B-mix. Tilsatte olivenolje  på slutten av eltingen. Blir så god skorpe da.
Mens brødet steker sitter jeg her og leser bloggene jeg har blitt så glad i og som inspirerer meg. Har laget en oversikt på høyre side av bloggen min.

Brødet ble veldig godt, poden på 5 år lurte på hva jeg hadde gjort med det siden det smakte så godt! :-) Neste gang skal jeg bake helt uten gjær.
Jeg prøvde nøtteost-pålegget mitt som jeg lagde igår. Det var veldig godt på brødskiva. Fant oppskrift på "osten" her og her. I min ost krydret jeg med gurkemeie, hvitløkspulver og urtesalt. Jeg hadde også B-jäst i   for ostesmak og ekstra næring.

1 kommentar:

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.