mandag 21. mars 2011

Gluten- og melkefrie lavkarbo knekkebrød


Fra Mat&Helse kommer denne oppskriften på lavkarbo-knekkebrød. Jeg har forandret litt på ingerdiensene.


De smaker utrolig godt.
Til 1-2 langpanner avhengig av hvor tykke du vil ha dem:
2 atore egg (erstattes med lik mengde vann hvis du vil dem ekstra sprø)
2 dl solsikkefrø
2 dl gresskarfrø (hvis du kjøper saltede, tilsettes ikke mer salt)
2 dl linfrø
2 dl valnøtter
2 ts havsalt
Jeg har ferdig blandet tørringredienser. Enkelt og lettvint
 Sett stekeovnen på 180 grader. Bland alle ingrediensene og kjør det med stavmikser til det er passe konsistens. Det ser litt sponplateaktig ut. .-) Tilsett evt litt mer vann hvis blandingen blir for tykk. Fordel massen på en bakepapirkledt plate.
 Legg et bakepapir over og kjevle eller trykk deigen utover til den er 1/2 til 1 cm tykk.
Rut opp til passende stykker
Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter evt litt lenger hvis du vil ha ekstra krispe knekkebrød. Du kan evt la de stå med døren på gløtt de siste minuttene på svakere varme for å få ut fuktigheten.


7 kommentarer:

 1. Denne må også testes tror jeg.. :D Lurt å kjevle med matpapir oppå! jeg syns alltid det er så klissete å få massen utover.. Bra tips!

  SvarSlett
 2. Ja, det er definitivt ganske klissete greier. :-)
  Men knekkebrødene er utrolig gode. Og sunne ;-)

  SvarSlett
 3. Hjemmelagde knekkebrød er supergodt!! Det må jeg lage igjen snart.. :)

  SV: Gojibær er genialt. Det kan ta litt tid å venne seg til smaken, men tips: Ikke spis de alene. Ta de i frokostblanding, i smoothie, sammen med nøtter osv. Jeg brukte lang tid på å venne meg til å spise de alene, men nå smaker det godt :)

  SvarSlett
 4. Som brød spiser/baker jeg bare knekkebrød, av en slik type du viser her. Bruker oceaner med tid på å fordele det ut på platen med en skje. Dette tips med bakepapir og kjevle var akkurat det jeg trengte! TAKK! :-))

  SvarSlett
 5. Eva: Så bra! Jeg følte meg ganske lur selv da jeg fant det ut :-)

  SvarSlett
 6. Hei:)

  Kjempefin blogg!!:) Jeg har akkurat fått beskjed om at jeg må kutte ut gluten, melk og sukker, og var mildt sagt noe oppgitt over situasjonen. Søkte lit på nettet, og da kom denne flott bloggen opp:) Har mye som jeg må sette meg inn i nå, og da var det kjekt å se at man fremdeles kan lage mye god mat, til tross for at man ikke tåler melk, sukker og gluten. Har hørt om Iherb før, men har aldri bestilt noe derifra før. Men nå skal jeg se på hva som er dine favorittprodukter og følge veildeningen din, og bestille:) Kommer til å bruke denne bloggen mye;) Takk!:D Lagte disse knekkebrødene i går - veldig gode:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelige ord. Det er litt at en omstilling tror man, men mye kan lages med erstatninger eller man lager nye favoritter :-)

   Slett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)