onsdag 27. april 2011

Hamburgerbrød eller pitabrød

Glemte å ta bilde av pitabrødene før jeg la de i pose,  men her der de sammen med hamburgerbrødene:-)

Hamburgerbrød/pitabrød
(28-30 stk)
1 liter vann
1 pk gjær
2 ts salt
1- 1/2 - 2 dl raps eller olivenolje
1 dl knust bokhvete
2 ts xanthangum eller 2 ss fiberhusk
nok fin melblanding til at deigen kan trilles ut og klappes flat med hender som er penslet med olje. Ca 1,5 kg? (kanskje mer, jeg brukte ikke mål)
Egg til pensling
sesamfrø


Ha fingervarmt vann i bakebollen, hell i gjæren, saltet og oljen. (bruker du fiberhusk, skal det tilsettes i væsken og svelle i 10 minutter før du tilsetter melet)  Ha i en god porsjon mel og bokhveten.
Tilsett mel mens bakemaskinen går til det dannes en deig som ikke er så klissete. Hell over litt mer olje slik at deigen blir dekket av oljen.
Ha deigen ut på bakematte eller benkeplate. Del i passende store biter. Trill til boller med oljete hender (vet ikke hva jeg skal kalle det, men jeg heller en liten dæsj olje i hendene, så henger ikke deigen fast når jeg triller den ut) Legges på bakepapirkledt plate og trykkes flate med hånden. Ca 1-1-/2 cm tykk. Pensle med egg og strø på sesamfrø. Heves minimum 30 minutter. Stekes ved 200 grader til de er gyldne og gode. Ca 10-15 minutter.
Hvis du skal lage pitabrød, klapper du deigen ekstra flat. Ca 1/2 cm. La de heve minimum en 1/2 times tid, og stek ved 200 grader til de gyldne og delisious

6 kommentarer:

 1. De er VELDIG gode, vi bruker de til "rundstykker" også. Kom på nå at jeg glemte å bake brød igår, så da blir det frokostbrød idag, for jeg har en pose i fryseren. De tiner fort i romstemperatur og får seg en liten lunk i brødristeren. Smaker nybakt :-)

  SvarSlett
 2. Såg veldig gode ut:) Hvilke fin melblanding bruker du?

  SvarSlett
 3. Jeg bruker stort sett Schärs B-mix. Jeg syns den er best å bake med. Den hever seg godt og smuler mindre enn andre typer glutenfrie melmikser. Schärs melmikser får du tak i på Mega, Smart Club og andre butikker med greit utvalg av allergimat. :-)

  SvarSlett
 4. Fantastisk gode pitabrød!!! Hadde ikke bokhvete, men brukte maismel i stedet, og de ble perfekte som polarbrød :)

  SvarSlett
 5. KariLS: Takk, det var hyggelig å høre/lese :-)

  SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)