onsdag 25. mai 2011

Fudge med hvit sjokolade, cashewnøtter, kakaonibs og gojibær.



I boken Superfoods av David Wolfe som jeg leser har jeg funnet en oppskrift jeg vil prøve meg på.
Det høres utrolig godt ut, og jeg har alle ingrediensene :-)

1/2 cup gojibær som kjøres i blender til mel, det kan hende at massen blir litt klissete. 


1/2 cup smeltet kakaosmør
1/2 cup rå cashewnøtter
1/2 cup agavesirup
Dette blendes til en jevn masse.
Bland så inn de malte gojibærene.


1/2 cup kakaonibs (små biter av kakaobønnen)
1/2 cup hele gojibær
revet skall av 1 appelsin
Dette blandes i for hånd tilslutt.


(1 cup = 2,36 dl, så 1/2 cup blir litt over 1 dl)


Spre massen ut på en bakepapirkledt  plate. Avkjøl i fryseren til den er fast. Mmmmmmmm!!!
Det er mye betakaroten i gojibær. Det ser man på fargen på denne fudgen

Kakaonibsen gav en krunsj i disse godbitene

Neste gang vil jeg også tilsette Buckwheaties, dvs spirte bokhvetekorn som er tørket på lav varme. Det gir enda mer krunsj. :-)


Bilde kommer :-)

6 kommentarer:

  1. Gleder meg til du har testet!! :D Og bilde er alltid velkomment ja! ;)

    SvarSlett
  2. Det var skikkelig godt, smakte når vi skrapet den klissete massen ut av bollen. :-) Ligger i fryseren nå og godgjør seg :-) Fudgen, altså, ikke jeg ;-)

    SvarSlett
  3. Deilig, skal bla i wolfboka og finne denne. Er ikke helt fornøyd med fudgeoppskriften jeg bruker.

    SvarSlett
  4. :-) Jeg syns det smakte litt syrlig og sjokolade-aktig med en karamellfølelse.

    SvarSlett
  5. Det ser jo bare helt nydelig ut!

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)