Endelig kom innlegget mitt tilbake. Piof!
Endelig var det min tur til å prøve meg på sjokoladelaging.Jeg tok utgangspunkt i oppskrift i Jessica's Raw Chocolate recipes, men klarte som vanlig ikke å holde meg til oppskriften :-)
Oppskriften var på raw sjokoladebarer med hvit og mørk sjokolade med kanelsmak.
Jeg hadde puffet mais og poppet hirse som minstemann hjalp meg med å knuse med en kjevle.(hadde det i en plastpose, så var det bare å dælje løs)
Det ville jeg prøve å ha i, så det ble noen med knust, puffet mais, noen med poppet hirse, og noen som var ren sjokolade. De med poppet og puffet fyll ble jo selvfølgelig ikke raw. I tillegg hadde jeg i både lucuma, stevia english toffee og mesquite som heller ikke stod i oppskriften, så den opprinnelige oppskriften var egentlig bare kakaosmør, kakaopulver og agavesirup. :-)
Oppskriften ble ca. slik:
140 g kakaosmør
50 g agavesirup (raw) (eller ikke) (eller annet egnet søtning)
1 klype himalayasalt
1 pipette stevia english toffee
1 pipette vaniljeessens
2 ts mesquite
2 ts lucuma
Knust puffet mais eller
knust poppet hirse (eller litt av begge)
Smelt kakaosmøret i vannbad, tilsett agavesirup og himalayasalt og kjør dette i en blender. Tilsett deretter stevia english toffee, vaniljeessens, mesquite og lucuma. Blend dette godt.
Legg knust maispuffer eller knust hirsepopper i silikonformene og hell på sjokoladen.
Jeg tok halvparten av hver, samt en rad uten noe i. Sett formene i kjøleskapet og la det stivne til det er ferdig. Njuuuuta!
Det ble veldig godt! Spesielt de som hadde litt knasende fyll :-) Jeg er aldri så lite stolt av meg selv. Så lettvint det var! Det som tok mest tid var å smelte sjokoladen i vannbad, og det å vente til sjokoladen hadde stivnet
;-)
Jeg brukte disse silikonformene kjøpt på Ikea for en tier. Det fungerte fint :-) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.