lørdag 18. juni 2011

Raw sjokoladeis av banan, cashewnøtter og kokossmør.Jeg fikk lyst til å prøve denne oppskriften på sjokoladefudgekake fra Hjertemat, men jeg er is-elsker deluxe, så jeg fant ut at jeg ville prøve meg på is i ismaskinen igjen.
Massen ble så tykk at ismaskinen min ikke klarte å jobbe med den, så jeg hadde det over i en plastboks etter kort ismaskin-arbeid. Jeg var sikker på at Hjertemats karamellsaus er perfekt følge til denne isen, så jeg la et lag oppå og blandet lett med en gaffel slik at det ble lett marmorert.
Jeg har laget smør av solsikkefrø med samme fremgangsmåte som superlivsstil har på mandelsmør det er superenkelt, men tar tid. Solsikkesmøret blir ganske seigt, så kanskje det egner seg til å bruke til fløtekaramellene til Hjertemat også.

2 bananer
4 ss raw kakao
3 ss agavesirup, evt yaconsirup
10 ss kokossmør, evt kokosolje
2-3 håndfuller rå cashewnøtter
10 dråper karamellstevia (kan droppes)
1-2 dl melk etter eget ønske. Jeg brukte hjemmelaget sjokolademelk av hampfrø, sesamfrø og raw kakaopulver. 
Smak til med evt mer kakao og/eller søtning. Husk at det smaker mindre når det er fryst.


Bland dette i en blender til massen er jevn og tykk. Jeg smeltet ikke kokossmøret først, men det gikk fint.


Ha det over i en ismaskin eller i en lufttett boks som legges i fryseren (isåfall bør det røres i den et par ganger) til massen er tykkere, men ikke frossen. Ha over karamellsausen og bland forsiktig med en gaffel slik at det blir marmorert. 


Ringle evt over litt agavesirup eller yacinsirup.
Fryses videre til den er ferdig. 


Karamellsausen lages slik:


1 ss solsikkesmør
3 ss agavesirup eller yaconsirup
7-8 dråper karamellstevia
Blandes raskt sammen.

Så var det bare å smøre seg med tålmodighet til isen er ferdig fryst. Jeg klarte ikke vente lenge nok, for den var ikke hard nok når jeg tok den ut. Den er best når den har vanlig is-konsistens. Men bevares, god var den! Og denne klarer du ikke å spise så mye av. Vanlig is kan jeg gjerne spise MYE av,  men denne inneholder så mye sunt fett at du blir raskere mett.


Jeg pyntet med kokosruller som jeg kjøpte på Hoang Asia Mat i Sandvika, har ikke din lokale asiatiske butikk det, kan du sikkert spørre om de kan få tak i det. De er kjempegode, laget av kokosmel (50%) og tapiokamel, og 13 % sukker, men jeg syns ikke at et par stykker er så farlig.
De smaker faktisk ganske likt krumkaker.


Slik ser pakken ut. De hadde 3 forskjellige: kokossmak, Spicy og Pandanus-smak (aner ikke hva det er)
Her er innholdsfortegnelsen.

3 kommentarer:

 1. Hehe :) Jeg pleier også skrive ned oppskriften i et innlegg på bloggen, men så bare lagrer jeg den til jeg har fått smakt og tatt bilder.. Det er MANGE upubliserte poster, for ikke alt blir like vellykket... Hihi ;)

  Gleder meg til å se bilder! KOS DEG!!!! :D
  Jeg har akkurat laget meg dobbel porsjon sjokolademilkshake (oppskrift på bloggen min). MMmm, den er så god!

  SvarSlett
 2. OMG! Det bildet med den marmorerte isen ser helt vidunderlig ut. Har lyst til å stupe opp i den boksen og slurpe i meg!! ;D

  SvarSlett
 3. :-D Heldigvis brukte jeg ikke mer enn halvparten igår, så det er nok igjen til idag. :-)

  SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.