fredag 16. september 2011

Dehydrert melon



Går det an, da?
Saftig, sprø og frisk melon blir til nærmest godteri når det dehydreres. Den konsentrerte smaken og størrelsen etter dehydrering gjør dette ideelt til snacks, turmat og til frokostblandinger.
Slik gjorde jeg det:


Skjær av skallet på melonen og del opp i cm-tykke skiver. Jeg brukte en hel melon, men båter blir også fint.
Legg skivene på ristene til dehydratoren. Vil du ha de raw, tørker du på maks 41 grader. Tørk i 12 timer, snu skivene og tørk videre på andre siden i 12 timer til. Hvis du ikke trenger å ha de raw, kan du tørke på litt sterkere varme, da kan du sikkert forkorte tiden noe. Sjekk etter 6 timer og evt snu skivene. Har du ikke dehydrator, kan du tørke i ovnen på svakeste varme med døren på gløtt. Husk å legge skivene på bakepapir.
På så lang tørketid lønner det seg å kjøpe inn mye melon for tørking, så har du utover så lenge det varer.
Oppbevares i lufttette poser opptil en måned eller i fryseren.
Jeg tørket vannmelon og cantaloupemelon. Cantaloupemelonen smakte desidert søtest, men det ble skikkelig godis av begge :-)
Yummy!

Det blir så fint mønster etter nettet på tørkehyllene.



2 kommentarer:

  1. Morsomt! Har aldri prøvd å dehydrere melon..

    SvarSlett
  2. Stilig! Har ikke prøvd det, men greit å vite at det trenger såppas lang tid til tørking.

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)