torsdag 1. september 2011

Karamell-nektariner med kokoskrem. Oh-la-la! Nom-nom og yummy!


Jeg kom over en oppskrift på kokosfløte til kaffe som har fått masse skryt. Den ville jeg prøve. Og den var god! Mmmmmm! Den smakte mindre kokos pga eggene som var oppi.
Også kom jeg over en oppskrift på en Paleo-blogg  på grillede fersken som så veldig godt ut.
Kombinert ble dette veeeeeldig godt.
Jeg ville prøve å steke nektariner i smør og kokos-sukker. Kokos-sukkeret ble karamellisert og smakte vidunderlig. Her kommer superlativene strømmende :-)
Uansett, her kommer oppskriften:

3-4 nektariner
1 ss kokossukker
1 ss smør eller melkefri margarin

1 boks kokosmelk
2 ss kokosolje
1-2 egg
2 pipetter stevia Vanilla Creme (smak til med evt mer)

Ha kokosmelk, kokosolje, egg og stevia i en blender eller foodprocessor. Kjør til jevn masse. Egentlig skal du smelte kokosoljen før du har oppi,  men det gikk greit å smeise alt oppi på én gang.
Hell over i en beholder og sett i kjøleskapet i 1 time. Hvis du ikke har tid til å vente, kan du sette det i fryseren til det blir myk-pisket-krem-aktig. Oppbevares deretter i kjøleskapet.

Del nektarinene i to og ta ut steinen.
Smelt smør og strø kokos-sukker i stekepanne. Legg nektarinene med snittsiden ned og stek 3-5 minutter.
Server med en klatt eller 2 av kokoskremen.
Kokoskrem med karamellsaus. :-)
Denne kremen kan brukes som kaffefløte. Den blir nok enda tykkere etter et døgn i kjøleskapet :-)
(jeg stekte nektarinene for tidlig, og måtte vente til kokoskremen hadde tyknet, derfor karamelliserte sukkeret seg. Men det smakte såååå godt, så et senere prosjekt blir å lage karameller med kokos-sukker. (må bare bestille mer først. Har nå bare litt dyrt raw kokos-sukker, og det er jo litt bortkastet å bruke på noe som ikke blir raw))

12 kommentarer:

  1. Nå kjenner jeg at jeg blir helt lykkelig!! For en lur kaffefløte!! Og greit å vite at palmesukker og smør karameliseres.. det kan komme til nytte i framtiden kjenner jeg.... :D

    SvarSlett
  2. :-)Fint at jeg kunne gjøre deg lykkelig :-D

    SvarSlett
  3. Denne kremen ser helt fantastisk ut! Skal prøves, det er helt sikkert :)

    SvarSlett
  4. Kokosfløten min skilte seg etter en natt i kjøleskapet.. Hvordan gikk det med din??

    Mulig jeg ikke kjørte det lenge nok i blenderen (2-åringen her syns den lyden er superskummel så jeg kjørte den kortest mulig.. hehe). Og kanskje jeg prøver med bare 1 egg neste gang (brukte 2). :)

    SvarSlett
  5. Helen: Nei, den har ikke skilt seg.Kanskje man bør bar ha med kremen på toppen av boksen?
    Du kan kjøre det litt i blenderen før du setter det i fryseren en liten stund. :-)

    SvarSlett
  6. Jeg hadde med kremen også. Men jeg kjørte det nok for kort i blenderen. :) Men jeg puttet noe av det i frokostsmoothie i dag - funket det :)

    SvarSlett
  7. :-) BARE ha med kremen i boksen, skulle jeg skrive :-)

    SvarSlett
  8. Hallo! GENIAL krem! Takk for supert tips. Lagre....

    SvarSlett
  9. :-) Det var nyyydelig også. Kremen kan virkelig anbefales. Og karamellsaus av kokossukker: Mmmmmm!

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)