lørdag 29. oktober 2011

Jack Pumpkinhead Halloweensuppe





Jeg har aldri kjøpt gresskar før. I år var det på tide. Butikkene bugner over av gresskar i disse dager, så løp og kjøp. Gresskarsuppe er godt! Og det er gøy å lage lykt av skallet.

Suppen  og hodet ble laget slik: (her har jeg nesten ingen mål, det blir alt etter som hvor stort gresskar man har og hvor mye suppe man vil lage)
1 stk gresskar 
Løk
Hvitløk
Salt eller urtesalt
Pepper
Soyafløte, risfløte eller havrefløte
Bacon
Smør eller margarin
2-3  buljongterninger, kylling eller okse. Vann til buljongen.

Skjær først av toppen av gresskaret. Ta ut frøene og skrap ut innmaten med en skje. Tegn øyne, nese og munn utenpå gresskaret og bruk en god og skarp kniv til å skjære etter mønsteret.

Stek løk og hvitløk i en kjele.
Ha oppi buljongterninger, gresskarkjøtt og vann. Bruker du et stort gresskar blir det nok kjøtt til overs. Dette kan du lage muffins av. Jeg prøvde en egenprodusert oppskrift, men det ble et  mislykket prosjekt. 
La det koke litt før du stavmikser det. Hell på fløten og smak til med salt og pepper.
Stek baconskiver til de er sprø og server ved siden av eller dander det oppi suppen med et persillestrø til pynt. 

2 kommentarer:

  1. Dette såg spennende og godt ut

    SvarSlett
  2. Mmm! Man skal spise mat i regnbuens farger. Dette er jo én av dem. :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)