søndag 16. oktober 2011

Nesten raw sjokolade med krokanfyll.

Det vil si: sjokoladen er raw, men krokanfyllet er ikke raw.
I det nye Kamillebladet er det en artikkel om sjokolade og krokanfyllet fikk jeg lyst til å prøve meg på. Krokan er jo supergodt!
Siden det er så lenge siden jeg har laget sjokolade, tok jeg like godt skikkelig i og smeltet 350 gram kakaosmør slik at jeg kunne boltre meg i å sjokoladelaging med forskjellig fyll:

Krokansjokolade
Evaluering av krokan:

Krokanen jeg lagde ble ikke vellykket! Det kan ha noe med at samtidig som dette putret måtte minstemann og jeg lage bursdagskort, og kjelen ble glemt en liten stund. Det ble nok kokt litt for lenge og kanskje på litt for sterk varme?. Jeg la massen i fryseren, men den stivnet ikke slik som krokan-karamell skal gjøre. Det ble mer myk karamellaktig, og litt for mørkebrun.
At kokossukker kan brukes til karamell vet jeg, fordi det har vi prøvd før.
Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Jeg delte massen i ruter med en kniv og hadde en bit oppi hver sjokoladebit. Det så egentlig ganske fint ut, syns jeg.Sjokolade med Hjertemats karamellfyllSjokolade med pecannøtt


"Crispo"-sjokolade


Sjokolade med kokosyoghurt (bland inn ønsket mengde kokosyoghurt. Sjokoladeblandingen tykner ganske fort. Det blir en trøffelaktig godbit som smaker fyldig, mildt og godt. Neste gang vil jeg prøve å bruke spøytepose for å få lekrere sjokolade.

og Unes Rå sjokkis med granola  Jeg brukte visst litt mye sjokolade på min, og ventet ikke lenge nok til den stivnet før jeg tok bilde.

Mjuuugly har laget et supert innlegg om alt du trenger å vite for å lage sjokolade. Les om det her.

Selv om jeg mislyktes med krokanen håper jeg at det ikke skremmer deg fra å prøve. Pass bare på at kjelen med krokanmasse får full oppmerksomhet og at det ikke putrer for lenge. Jeg skal prøve igjen. Må bare bestille nye ingredienser først. Det gikk endel av det idag :-)
Du trenger:
100 g sukrin eller xylitol (det står sukrin i oppskriften)
3 ss kokossukker
1 neve grovhakkede mandler og hasselnøtter
litt kokosolje (jeg brukte nesten 1 ss)

Ha alt i en kjele og kok forsiktig opp. Kokossukkeret blir lett brent hvis du bruker for sterk varme.
La det hele småputre til det tykner. Hell massen over på et bakepapir og la avkjøle, evt legg det i fryseren hvis det skal gå fortere. Når massen har stivnet, grovhakkes den med kniv. Kjør den  i blender hvis du vil ha mindre biter. 
Blandes i sjokoladen og settes kaldt så sjokoladen stivner.(Etter at jeg begynte på sjokolademaratonprosjektet idag har jeg funnet ut 3 ting: 
At så mye sjokoladesmaking ikke er bra Man blir ganske kvalm etterhvert, og det frister ikke å smake på så mye sjokolade når de endelig er ferdige.
Det er ikke M.E-vennlig. (når skal jeg lære hvor den grensen går???)
Man får IKKE økt matlyst av dette. Middag idag? Med 1 barn som har vært i bursdag, mann og eldstemann som er borte og datter som er ganske selvgående når det gjelder mat, tror jeg det bare blir en shake på meg for å få i meg litt næring  )

3 kommentarer:

  1. oj.. skal si du fikk laget mye sjokolade. Alle ser kjempegode ut! Men mest fristende var den med kokoskrem! Så lurt det var! :)

    SvarSlett
  2. Den er god. Skal smake mer imorgen. Nå er magen mett på sjokolade ;-)

    SvarSlett
  3. Så lekre de ble! Og sikkert veldig gode...

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)