lørdag 8. oktober 2011

Raw frokost-"toast" fra Ani Phyos kokebok Raw Food Desserts


Beklager dårlig billedkvalitet. Hadde bare mobilkamera tilgjengelig

Disse er supersunne med linfrø som gir mye omega-3 og fiber. Gojibær er supermat og sesamfrø inneholder mye kalsium.

2 1/4 cups / 5,4 dl vann
1 cup/2,4 dl hele linfrø
1 cup/2,4 dl hel bokhvete
1/4 ts salt
2/3 cup/1,6 dl sesamfrø
1/2 cup/1,2 dl rosiner
1/3 cup/0,5 dl gojibær
Jeg tilsatte i tillegg litt Fibrex for enda mer fiber. Vet ikke om dette er raw.


Bland vann, linfrø, bokhvete, evt Fibrex og salt i en bolle. Tilsett sesamfrø, rosiner og gojibær og bland godt. La stå og godgjøre seg i 20 minutter til blandingen blir geléaktig pga linfrøene. Dette hjelper ingrediensene til å binde seg sammen til en deig. Bre blandingen utover i et lag på 1- 1 1/2 cm på en plate med Paraflex-underlag eller bakeplate med bakepapir. Dehydrer ved 41 grader i 3-4 timer eller til deigen er fast nok til å snu for å ta av papiret eller Paraflexen. (Har du ikke dehydrator kan du tørke brødet i ovnen på laveste varme med ovnsdøren på gløtt.) Del opp med pizzarulle i passe store deler. Dehydrer i 5-6 timer til, eller til brødet har nådd ønsket tekstur. Jo tørrere det er jo lenger holder det seg og jo crunchyer er det. 
De er gode med nøttesmør og friske bær, eller med tomat og avocado. Det sier ihvertfall Ani Phyo. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)