søndag 20. november 2011

Ikke-juleribbe


Å spise ribbe før jule er nesten som å banne i kjerka. Man vil jo ikke foregripe begivenheten med å sette tennene i den deilige, møre ribben langtidsstekt og krydret vel med salt og pepper.
MEN ribbe er jo en billig kjøttbit, så hvorfor ikke spise ribbe utenom julaften?
Idag ble det en annerledeskrydret ribbe.

Marinade
1 ss honning
1-2 ss glutenfri soyasaus, feks Braggs Liquid Aminos
1 ts tørket koriander
1 ts paprika
1 ss eplesidereddik
1 ts malt pepper
1 ts urtesalt


Dette er til ca 1 1/2 kg ribbe
Rut opp svoren, legg ribben i en ildfast form og hell marinaden over svoren. Snu  ribben så med skinnsiden ned og legg over aluminiumsfolie.
La den marineres et par timer på kjøkkenbenken. Har du veldig lyst, anbefales det å massere inn marinaden med jevne mellomrom.
Sett ovnen på 180 grader.  
Hell på 1/2 liter kokende vann, dekk til med aluminiumfolie og damp ribben 1/2 time. Ta av aluminiumfolien og snu ribben. Senk temperaturen til 125 grader og stek ribba videre i minimum 3 timer. Den lange steketiden på svak varme gjør at ribben blir utrolig mør og saftig. Øs over skyen med jevne mellomrom.
Som tilbehør kan du woke grønnsaker som brokkoli, rødløk og gulrot i passe store biter. Hell på litt balsamicoeddik og bittelitt xylitol eller sukrin på slutten av wokingen. Det smaker utmerket til denne retten. Fullkornsris er  godt til. Ringle stekesky/ribbefett over ris og ribben ved servering.
2 kommentarer:

  1. Takk for en innsiktsfull og nyttig innlegg. Internett er et bedre sted med deg å skrive!

    Julebord

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)