tirsdag 15. november 2011

Yummy karbonadedeigform med magisk antiinflammatorisk miks og gratinert potetmoslokk


Den tyrkiske legen Dr.Oz har mye interessant på programmene sine, mye om mat og hva slags mat som kan fremme helsen. I et program om kreft og mat som kan forebygge kreftceller anbefalte han å bruke mye av gurkemeie, hvitløk og svart pepper. Dette er en miks som virker  forebyggende på grunn av sine immunbyggende, antimikrobielle og betennelsesbekjempende (antiinflammatoriske) egenskaper.
Lag en miks av en del av hver ingrediens og bruk den til kjøttretter og grønnsaksretter. Man kan vel kalle dette en supermatmiks.
Jeg hadde en pakke med Edward & sons Dairy Free Chreesy Mashed Potatoes i skapet som jeg ville prøve ut. Jeg var spent på om den var ostete i smaken eller ikke.

En rett som kom susende inn i hodet mitt ble da en kjøttdeigform med potetmoslokk.
Om det var godt? Jepp! :-) Potetmosen er smakssatt med næringsgjær for å få ostesmak, og det funket bra, det. Mosen er vegansk og veldig god. Har du ikke denne mosen, kan du bruke en mos fra matbutikken her. Pass bare på at den er melkefri.
Jeg brukte mandelmelk og risfløte i mosen.
Dette blir en skikkelig ca-oppskrift, for ikke skrev jeg ned hva jeg brukte og ikke tok jeg bilde.

Karbonadedeig
Olivenolje, rapsolje, macadamiaolje e.l.
Løk
Hvitløk
Magisk miks av hvitløkspulver, malt svart pepper og gurkemeie
1 boks tomat i biter
1 risfløte,soyafløte eller havrefløte
Salt eller urtesalt.
1 pakke potetmos
mandelmelk og risfløte
melkefri margarin eller smør


Del løken i skiver og grovhakk hvitløken. Stek på middels varme til den er myk, men ikke brunet.
Stek karbonadedeigen og krydre med magisk miks. Hell på tomat og la det koke på svak varme en liten stund.
Hell på fløte etter egen smak. Smak til med salt.
Lag potetmosen etter anvisning på pakken, men bruk feks mandelmelk, rismelk, soyamelk e.l
Ha karbonadedeigen og løken over i en ildfast form og bre potetmoslokket over eller bruke sprøytepose og sprøyt ut fine rosetter(hvis du vil ha det ekstra fint)
Stekes ved 220 grader til formen er gjennomvarm og mosen har fått en fin og gyllen skorpe.
Server med en salat ved siden av.
Bon apetit!

2 kommentarer:

  1. Ser kjempedigg ut! Tenker dette blir middag i dag. Lager potetmos selv med næringsgjær oppi tenker jeg. Må bare kjøpe litt gurkemeie... Takk for middagstips!! :)

    SvarSlett
  2. Fint når krydder på maten kan styrke helsen, eller hva? :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.