torsdag 24. november 2011

Krydderkjeks av mandelmel - lavkarbo


Meningen med disse var at de skulle smake litt pepperkakeaktig. Jeg er veldig glad i krydderkaker og disse kjeksene ble veldig gode. De er litt myke inni, men sprø utenpå. Vil du ha de helt sprø, kan du la de steke på laveste varme med ovnsdøren på gløtt til de er ferdig.
Siden jeg lager så mye mandelmelk, blir det mye pulp som jeg tørker til mel. Ellers kan mandelmel kjøpes i helsekostbutikker, men det er ganske dyrt. Å lage det selv blir myyyyyye billigere.

Til ett brett med 20-25 småkjeks trenger du:
3 ss kokosolje
1 ts malt nellik
2 ts kanel
2 ts allehånde (kan sløyfes)
2 ts malt ingefær
3 egg
1 ts bakepulver
3 ss kokossukker eller annet alternativt sukker, evt yaconsirup. Smak til med evt mer.
3 dl mandelmel (evt litt mer, prøv deg frem.)


Smelt kokosoljen, ha i krydderet, egg, kokossukker og bakepulver. Bland dette sammen. Hell i mandelmelet og rør det sammen. Jeg brukte bare en skje for å røre det sammen. Deigen skal henge greit sammen ,ikke bli tørr og smulete, men heller ikke klissete. Juster med evt mer mandelmel hvis det trengs.
Sett deigen i kjøleskapet en times tid.
Sett ovnen på 175 grader.
Bruk en teskje og ta toppede teskjestore deigbiter som du triller ut i hånden. Trykk deigen til 1 cm tykkelse og legg den på et bakepapirkledt stekebrett.
Stekes 10-15 minutter for du senker temperaturen til 100 grader og steker videre 10 minutter til.
Er de fortsatt for myke, kan du steke kjeksene videre på 50 grader med ovnsdøren på gløtt.

6 kommentarer:

  1. Oppskriften er skrevet ut, og skal testes i morgen. Takk skal du ha :)

    SvarSlett
  2. Hei. Setter veldig pris på bloggen din. Men er det mulig å få flyttet reklamen slik at vi kan lese hele oppskriftene?

    SvarSlett
  3. Tine: Lykke til :-)
    Anonym: Hvilken nettleser bruker du? På Google chrome går det fint.
    Annie: :-)

    SvarSlett
  4. http://tinesundal.blogspot.com/2011/11/lavkarbo-pepperntter.html

    SvarSlett
  5. Tine: :-) Jeg tror jeg vil bruke enda litt mer krydder neste gang, for jeg syns også de kunne smakt litt mer. Skal skrive det på innlegget :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)