tirsdag 29. november 2011

Sjokoladekalender til en billig penge. Sunnere, men krever en liten innsats :-)Jeg lager sjokoladekalender til gutta mine hvert år. Dvs jeg kjøper en billig sjokoladekalender og lager en sunnere kalender.
Åpne kalenderen  forsiktig i toppen
og hiv sjokoladene som følger med (for uansett er jo ikke julekalendersjokoladen som følger med noe gourmetmåltid akkurat). Skyll/vask formen/brettet. Tørk godt av den så ikke sjokoladen blir kornete og grå.
Smelt sunnere sjokolade (70%) (OBS! Ny type 70% kokesjokolade fra Freia inneholder nå melkefett!!! :-( jeg hadde en gammel plate liggende i kjøleskapet)).
For at ikke sjokoladen skal bli for tynn når du skal helle den over, og for at den ikke skal smelte så lett i romtemperatur, er det lurt å temperere den.
Det vil si, smelte halvparten i vannbad eller i microen og så tilsette resten i biter som du rører ut i den smeltede sjokoladen til den er oppløst. Det kan litt tid. Det skal nok være litt mindre biter enn det jeg har her.

Hell sjokoladen oppi formen/brettet.

Sett brettet i kjøleskapet noen minutter til sjokoladen har stivnet.

Skyv  ned brettet igjen (riktig vei)
og lim eller tape igjen åpningen. Voilà, så har vi sjokoladekalender som er sunnere. Figurene i sjokoladekalenderen er jo litt spenning i adventstiden.
Vil du ha enda sunnere sjokoladekalender, lag sjokolade selv som du heller i formene. Mulig at den sjokoladekalenderen må oppbevares i kjøleskapet, da. :-)


7 kommentarer:

 1. Så utroligt lurt :D D må eg huska på te når eg får ongar^^

  SvarSlett
 2. DET var en genial ide! Takk for tips!

  SvarSlett
 3. AKP: Det er lov for voksne med kalender også ;-)
  Gladere barn: Bare hyggelig :-)

  SvarSlett
 4. Wow! dette var super genialt! Elsker alle disse herlige tipsene :-D

  SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)