tirsdag 10. april 2012

Svinefilet med appelsin og spinatsaus

Uff, bloggen har blir kraftig neglisjert de siste ukene. Formen har ikke vært god i en lang periode, og så noen dager med ganske god form (jippi!!!) og så tilbake til "vanlig" form igjen.
Påsken er ferdig og hverdagen begynner igjen med tidlige morgener og oppfølging av barn som skal hit og dit.
Før påske laget jeg denne middagen som alle i huset forsynte seg av flere ganger.
Bilde har jeg ikke, men neste gang jeg lager denne retten kommer det bilde.

1 stk svinefilet
0,5 dl olivenolje,
et par ss Braggs Liquid Aminos (eller glutenfri soyasaus)
litt urtesalt
tørket oregano (eller andre urter)


et par ss kokosolje
saften av 1 appelsin
1 kartong soyafløte
et par håndfuller fersk spinat, eller noen terninger frossen
et par ss smør eller melkefri margarin


Ha filet, olivenolje, Braggs, urtesalt og oregano i en dobbel plastpose (brødpose e.l)
La fileten marinere et par timer på kjøkkenbenken eller 5-6 timer i kjøleskap.


Stek fileten på alle sider i kokosoljen til den er pent brunet. Hell på saften av appelsinen og senk varmen til under middels. Sett på lokk på stekepannen og la fileten småsteke 10-15 minutter avhengig av hvor tykk den er. 
Ta ut fileten og la den hvile. Hell soyafløte i stekepannen og ha oppi smør eller melkefri margarin og spinat. Stek til spinaten har sunket sammen. Krydre evt til med urtesalt og pepper.
Skjær fileten i skiver og server med saus, fullkornsris og salat.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)