lørdag 6. oktober 2012

Gluten, Dairy and sugarfree vanilla cupcakes with vanilla surprise

Denne oppskriften gir en stor haug med cupcakes om du er nøye med å piske eggene ca. 2 minutter hver. Derfor er det lurt å halvere oppskriften om du bare har tenkt til å bake noen få. Jeg fikk 32 stk. Jeg har tatt utgangspunkt i Passion4baking.com sin oppskrift på disse, men byttet ut ingrediensene med gluten, melke og sukkerfrie produkter. http://www.passionforbaking.com/blog/2011/01/11/vanilje-cupcakes-grundoppskrift/

Det ble mange cupcakes! Og alle ble vellykket!

Gluten, melke og sukkerfrie cupcakes:
3 dl søtning (jeg brukte kokossukker og xylitol)
200 g smør eller melkefri margarin
2 ts vaniljesukker
4 egg
6 dl+++ glutenfritt mel (måtte ha i mye mer)
2 ts bakepulver
3 dl soyafløte (alpro soy)
1 ts vaniljeessens

Sett ovnen på 200*C
Start med å piske smør, vaniljesukker og søtning stort og luftig med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Massen vil bli lysere etter hvert som den blir luftig. Dette vil ta 5-10 minutter, så vær tålmodig!
Når du har en luftig, lys smørmasse kan du starte å ha oppi egg. Knekk i ett egg om gangen og pisk i ca. 2-3 minutter for hvert egg med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Det er veldig viktig å piske ordentlig for hvert egg, hvis ikke blir røra lite luftig og cupcaksene blir tunge. Når du er ferdig med det fjerde og siste egget er røra blitt stor og luftig. Rør sammen mel og bakepulver i minst 1 minutt så det er blandet godt. Så tilsetter du det i den luftige røra sammen med soyafløten og mixer godt så alt blander seg. Hvis røra er veldig rennende så må du tilsette mer mel. Jeg hadde oppi ca. 2-3 dl mer mel. Når du har passe konsistens (slik at den ikke er for rennende eller for tykk) tilsetter du vaniljeessens.

Spa passe mengde i hver cupcakeform. Jeg brukte en iskremskje + en teskje som mål. Stek dem i 12-20 minutter avhengig av ovn. Jeg tok dem ut når de var gyllenbrune på toppen. Er kun cupcakesene på den ene siden av brettet blitt gyllenbrune burde du snu brettet og steke i 1-2 minutter til så den andre siden også får farge. Avkjøles på rist.


Jeg bestemte meg for å finne på litt ekstra, så jeg kom fram til å fylle dem med vaniljekrem uten melk og sukker.

Vaniljekrem:
1 dl melkeerstatning (rismelk, soyamelk, havremelk etc.)
2 eggeplommer
1-2 ts vaniljesukker.
2-3 ss maisenna
4 ss søtning (gikk tom for xylitol og kokossukker, så jeg brukte sukrin)

Ha alt sammen oppi en liten kjele og og rør det godt under oppvarming. Den skal ikke boblekoke. Når den begynner å tykkne tar du den av platen og avkjøler.
Stikk ut fordypninger i midten av cupcaksene med en eplekjerneutstikker. eller lignende. Fyll igjen hullet med vaniljekrem ved å sprøyte det ned eller legge det foriktig oppi med en teskje.Jeg toppet den med en smørkrem jeg bare lagde uten å måle opp, men jeg kan lage en sånn cirka oppskrift:

Enkel Smørkrem:
200++ gram mykt smør eller melkefri margarin
5 ss søtning
Stevia vanilje/toffe dråper
Eventuelt de 2 eggehvitene som er igjen fra vaniljekremen

Pisk smør og søtning til en luftig masse. Tilsett eggehvitene og pisk til kremen blir luftig og stabil. Tilsett noen dråper stevia. Ha eventuelt oppi mer smør. Sprøyt ut rosetter og spiraltopper på cupcaksene. Oppbevar cupcaksene i kjøleskapet for å hindre at kremen smelter og blir vassen.

Jeg er ikke sikker på om dette er riktig mengde, men jeg kan lage noen innlegg med icing hvor jeg har målt opp mengdene!


6 kommentarer:

 1. Nam!! Ser kjempegode ut! Bokmerker denne og sparer den til senere :)

  SvarSlett
 2. Glutenfritt mel er veldig greit å bake med. Da jeg i sin tid drev med kakedekorering (som hobby) brukte jeg alltid det til sukkerbrød. Alltid vellykket. :) Og muffinsene ser gode ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sukkerbrødoppkriften på potetmelpakken er uten hvetemel, og den er kjempebra :-)

   Slett
 3. Har du prøvd å lage slike roser med tipp med bare fløtekrem ? Vet du om fasongen vil holde seg ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke prøvd det, men går ikke det bra da? :-)

   Slett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.