fredag 31. mai 2013

Herlig laksesuppe med kokos, gluten- og melkefri

Rema 1000 sin middagsapplikasjon har mange spennende oppskrifter. Denne suppen har jeg lagd flere ganger. Jeg justerer den litt etter egen smak. Den kan bli så heit du vil, eller er du litt pysete som jeg, ha et hint av hete krydder. Den er fyldig, smaker ikke så mye kokos som man kan tro/frykte :-)

Herlig laksesuppe med kokos

500 g laksefilet skåret i  1-1 1/2 cm store terninger
1 gul løk
Lime
1 rød chili
evt middagsris
2 røde paprika
1 ts ingefær
1 boks kokosmelk
2 ss rapsolje
2 fedd hvitløk
kayennepepper etter smak og ønske
Frisk koriander

Vil du ha ris til, kokes den etter anvisning. Jeg velger å ikke bruke ris, synes suppen i seg selv er mer enn nok. 
Skjær løk og paprika i terninger, chili i små biter. (vil du ha mer styrke, har du med frø og alt bortsett fra stilken. Vil du ha mindre hett, velg en stor rød chillipepper. De er mildere på smak. Fjern frøene også)
Finhakk hvitløk og ingefær. Ha alt i en dyp gryte med oljen. Fres til løken er blank, men ikke tar farge. Tilsett kokosmelk og vann (3 dl vann for hver boks kokosmelk) Kok opp og la det småkoke til det så smått begynner å tykne. 
Tips: Har du kresne småfolk eller større folk, kan du stavmikse suppen nå for å kamuflere løk, chili og sånt som ihvertfall mine er skeptiske til.
Synes du suppen tykner dårlig, kan du jevne den med glutenfri meljevning. (Rør ut 1 ss glutenfritt mel i litt vann så det blir en tykk grøt. Tilsett litt etter litt i suppen til du ser det begynner å tykne. Kok litt for å få bort melsmaken.
Smak til med salt og evt litt kayennepepper.
Vend inn lakseterningene. La fisken trekke i gryten til den er knapt gjennomkokt, kun 1-2 minutter. Smak til med limesaft og server med et  dryss koriander og et bittelite dryss kayennepepper på toppen. Evt ris til hvis du ønsker det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.