lørdag 15. februar 2014

Paleo mandel.sjokolade-kokosbarer!


Disse barene fikk bein å gå på.
Jeg har bestilt mange forskjellige barer fra iHerb, noen er veldig sunne, noen er bittelitt sunne og noen er ikke sunne i det hele tatt fordi de inneholder mye sukker.
Disse barene derimot inneholder bittelitt sukker i sjokoladen, og litt fra dadlene (fruktsukker), men inneholder mye fiber, sunt fett, vitaminer og mineraler og kan spises med bedre samvittighet. Oppskriften fant jeg her
25-30 dadler (jeg kjøper esker med dadler i innvandrerbutikk, de er mykere og saftigere enn medjool dadler. Og mye billigere)
1 - 1 1/2 dl mandler
1/2-1 dl kokosmasse
50 gram mørk sjokolade
2- 3 ss kokosolje.
(jeg har ca-mål her, fordi det er litt forskjell på om du bruker medjooldadler eller andre dadler. Også er det litt smak og behag for hvor myke eller harde du vil at barene skal bli)

Smelt kokosolje og sjokolade sammen i vannbad eller micro. Kjør dadler, mandler og kokosmasse i foodprocessor til ganske finfordelt masse. Det skal være litt grovere biter innimellom.
Hell over kokos/sjokolademassen og kjør bittelitt til det er samlet i en klump.
Ha klumpen over på et stykke plastfolie og brett over så du slipper å bli klissete. Form til et rektangel som er ca 1 - 1 1/2 cm tykk. (strø evt noen biter med mørk sjokolade over som du trykker inn i overflaten på massen) Legg pakken i kjøleskap og la det stivne.
Del opp i passende biter som pakkes hver for seg i folie. Hvis du vil ha harde barer, kan de oppbevares i fryseren.
Smaklig snacks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)