søndag 16. februar 2014

Paleo havrefrie cookies


Disse kjeksene fant jeg oppskrift på her.
De var en hit her i huset. Det supre med de er at de ikke inneholder noe sukker i raffinert form (bortsett fra sjokoladebitene, men de kan godt droppes. Det står ikke i oppskriften, men jeg hadde det i mine cookies)
Både deigen og det ferdige produktet er veldig godt, kan tenke meg at noen biter med denne deigen blandet i bananis er gourmetisk :-)


-2 1/2 dl cashewnøtter, helst rå, men får du ikke tak i det, går det fint med vanlig saltede. Da blir de jo ikke 100% paleo siden de inneholder olje som rapsolje eller solsikkeolje. Tror de fleste produsentene har kuttet ut palmeolje.)
- 1,2 dl dadler uten sten
- 1,8 dl kokosolje, smør eller ghee
- 2 store egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 ss kokosmel
- 5 dl hvitt mandelmel, dvs fra mandler uten skall. Har du det ikke, går det fint med mandelmel fra mandler med skall også. Cookiesene blir bare litt mørkere. Jeg brukte blanding.
- 1/2 ts natron
- 1 ts salt
- 1,2 dl rosiner
- 1,2 dl mandler
- 1,2 dl pekannøtter eller valnøtter
- 1,2 dl dadler. (dadler 2 ganger, altså. Ca 5 dl tilsammen)
- 1 dl mørke sjokoladebiter (droppes hvis du vil ha helt sukkerfri.

Kjør 1,2 dl dadler og cashewnøtter i foodprocessor ca 2 minutter til det er godt blandet og finmost.
Tilsett smeltet kokosolje/smør/ghee, egg og vaniljeekstrakt i cashewblandingen og kjør igjen til jevn og fin masse.
Tilsett kokosmel, mandelmel, salt og natron og bruk pulsfunksjon til alt akkurat er blandet.
Ha massen over på i en annen bolle.
Ha mandler, rosiner, pekannøtter og dadler i foodprocessoren og puls til det er bittelitt grove biter. Bland sammen med innholdet i bollen med en slikkepott eller treskje. Ha i sjokoladebitene.
Rull spiseskjestore biter til en ball og legg de på bakebrett kledd med bakepapir. Ha litt avstand mellom cookiesene. Trykk ballene ned med håndflaten til ca 1/2-1 cm høye cookies.
Stekes midt i ovnen ved 180 grader 8-10 minutter. til de er gyldne. La det ligge på bakebrettet ca 5 minutter før du har de over på rist. Ellers er cookiesene for løse, og går lett i stykker. 
 Smaklig cookies :-)

1 kommentar:

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.