Denne kyllingsuppen kan du lage så spicy som du ønsker. Kokosmelken og den krydrete smaken av currypaste og chilipepper passer godt sammen.
Lag gjerne dobbel eller trippel eller enda større ladning, og oppbevar restene i porsjonspakninger i fryseren.
Da kan du enkelt ta fram og varme opp hvis du har
A: Lite tid til å lage mat
B: Lite inspirasjon til å finne på mat
C: Lyst på noe godt til kvelds, frokost, lunsj osv.
D: Tenkt å forpreparere middager for å spare tid
:-)
4 kyllingfileter
3 ss kokosolje
1 ss currypaste (se etter paste med rene, naturlige ingredienser)(mer hvis du vil ha det sterkere)
1 ts revet frisk ingefær
3 hvitløksfedd, grovhakket
1 stor løk, grovhakket
1 skivet rød chili, med frø hvis du vil ha den mer spicy
3 grovt revede gulrøtter
2 grovt revede epler
2 l hønsebuljong (hjemmelaget eller bortelaget)
3 dl kokosmelk
salt og pepper
koriander til garnering
Del kyllingfiletene i terninger og stek dem i 2 ss kokosolje. Smelt kokosolje i stor gryte og ha i løk, hvitløk, chili, currypaste og ingefær. La det surre noen minutter til løken er myk.
Tilsett eple, gulrot, buljong og kokosmelk. La det koke 10 minutter.
Stavmiks suppen (supert for å kamuflere grønnsakene for kresne barn)
Smak til med salt og pepper. Legg i kyllingbitene.
Server med rikelig med korianderdryss.
M-M-M!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.