bildet er lånt fra cookipedia
Oksehalesuppe er utrolig godt, lettvint å lage, billig og veldig sunt. Det eneste som trengs mye av, er tid. Suppen blir best av lang koketid.Jeg var i Sverige og handlet tidligere i vinterferien, og fant oksehaler til 49 kr/kg. Det er bittelitt dyrere i Norge, men fortsatt ganske billig. (tror det koster 70-80 kr/kg her)
Jeg surfet litt rundt og fant litt inspirasjon her og der, lagde min egen lille variant, og her er oppskriften:
1 kg oksehaler i skiver.
4-5 gule løk, skrelt og delt i båter
5-6 fedd hvitløk, skrelt og delt i 2
4-5 gulrøtter, skrelt og delt i cm-tykke skiver
1/2 sellerirot, skrelt og delt i cm-store terninger.
3 ss smør/kokosolje/olivenolje (økologisk meierismør er ganske mye billigere i Sverige)
1 kartong knuste tomater (500 g)
en liten slump rødvin (jeg hadde ca 1 dl)
vann til det dekker
2 laurbærblad
1 anisfrø (kan sløyfes, men skal fremheve tomatsmaken)
salt og pepper
Fres oksehalene i smør/olje til de har fått stekeskorpe. Ha i løk og hvitløk og fres litt til løken blir blank. Ha i resten av ingrediensene. Ha på vann til det dekker innholdet i gryten.
Kok opp og la småputre i minimum 3-4 timer. Gjerne myyyyyye lenger.
Oksehaler inneholder mye gelatin, noe som skal være godt for mage, hud og hår.
Du kan lese om kraftens helbredende evner hos all den rare maten
Hei, takk for at du lenker til meg! Og for en fin blogg :)
SvarSlett