torsdag 6. mars 2014

Paleo-is av søtpotet?


Ja, det går visst an!
Jeg har funnet en fantastisk blogg: paleOMG som har en drøss med herlige oppskrifter, herlig, tørr humor og fristende bilder.
Mange paleoere går inn i en 21-dagers sukker-detox, men ønsker fortsatt å unne seg noe søtt-ish. Da bruker man frukt, krydder som kanel, kardemomme osv og kokos.
Denne oppskriften så spennende ut, og jeg vil definitivt prøve den.
Har fornorsket den med metriske mål:

Sukker-detox kanel-søtpotetis med ristede valnøtter.

1 medium stor søtpotet, ovnsbakt til den er myk
4 dl kokosmelk
1 ts vaniljeekstrakt
2-3 ss kanel (er du redd for kumarin-innholdet, kjøp ceylonkanel her)
Bittelitt revet muskat
en klype salt
ca 1 dl grovt hakkede valnøtter eller pecannøtter
2 ss kokosolje
1/4 ts vaniljeekstrakt
mer kanel
en liten klype salt til.

Prikk søtpoteten med gaffel og bak den ved 200 grader til den er myk, ca 35-40 minutter. Jo lenger du baker den, jo mykere og søtere blir den.
La søtpoteten avkjøles og ta av skallet.
Ha søtpoteten over i en foodprocessor sammen med kokosmelken og kjør til alt er purert.
Tilsett vaniljeekstrakt, kanel, muskat og  salt og kjør til alt er godt blandet og massen er jevn.
Ha alt over i en bolle og sett i kjøleskapet til alt er helt avkjølt.
Ha avkjølt masse over i en ismaskin og følg anvisningene. Har du ikke ismaskin, kan du legge bollen i fryseren, og røre om hvert 20.minutt.
Mens isen lages, ha 2 ss kokosolje og 1/4 ts vaniljeekstrakt i en liten kjele, og varm opp under medium varme.
Tilsett valnøttene og dekk nøttene med olje og vanilje.Rør forsiktig om hele tiden. La det varmes noen minutter til de avgir herlig duft, og tilsett så kanel og salt og forsett å røre slik at alt blir dekket av massen.
Når isen er ferdig, kan du toppe den med valnøttmiksen.

Høres fristende ut?

Oh yes!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)