torsdag 12. november 2015

Gluten og melkefri sjokoladekake med espresso og karamellfrosting. I tillegg så er den sunn!


Jeg bakte denne sjokoladekaken til farsdagen. Den er mektig, saftig og veldig god. I tillegg er den holdbar. Den kan fint stå i kjøleskap i inntil en uke.
Oppskriften fant jeg i bladet Tara, fra kokk, matstylist og fotograf Lise Mari Stang-Jacobsen.
Kaken er glutenfri, melkefri og uten raffinert sukker. Den er i tillegg Paleovennlig.
Jeg justerte oppskriften litt for å passe til det jeg hadde i huset :)

2 1/2 dl mandelmel
2 1/2 dl kokossukker
2 1/2 dl kakao
1/2 ts salt, gjerne himalayasalt eller ekte havsalt
2 ts bakepulver
2 1/2 dl kruttsterk espresso eller veldig sterk kald kaffe av pulverkaffe (ha 6 toppede teskjeer kaffe i)
6 egg
2 1/2 dl kokosmelk
2 1/2 dl kokosolje, smeltet

Bland alt det tørre i bakebollen. Ha i egg, kokosmelk og kokosolje og bland lett sammen. 
Ha over i en kakeform (ca 25 cm) som er smurt og bunnen dekket med bakepapir.
Stekes ved 200 grader i 30-40 minutter. Sjekk med en kakenål e.l. om kaken er ferdig. Det skal ikke sitte igjen noe kakerøre på den når du tar den ut.
La kaken være i formen i noen minutter før du tar den ut og avkjøler på rist.

Fyll/pynt:
5 dl dadler, ikke medjool. Bruk de ferske, bløte. Bruker du medjool, må de bløtlegges først i3-5 timer.
4 ss kokosolje
4-5 ss mandelsmør eller hasselnøttsmør. (dette kan du lett lage selv, for det er veldig dyrt. Se her hvordan det gjøres)
4-5 ss lønnesirup (jeg hadde bare lønnesiruppulver, men det gikk fint det også)
1 ts himalayasalt eller havsalt
1 dl kruttsterk kaffe

Frukt og bær til fyll/pynt, feks: bringebær, blåbær, jordbær, kiwi, banan, nektariner osv.

Ha alle ingrediensene i blender og kjør til en glatt masse.
Del kaken  2 eller 3 og fordel frostingen, frukt og bær imellom lagene. 
Ha frosting på toppen av kaken og pynt med rikelig med bær og frukt.
Smaklig kakemåltid :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)