mandag 14. desember 2015

Sunnere brente mandler - Paleo


Disse brente mandlene kan du spise med god samvittighet. Ønsker du enda lavere sukkerinnhold, kan du bruke sukrin gold eller halvparten kokossukker og halvparten sukrin (erythritol)

Til en god porsjon trenger du:


4 gode never mandler, ca 300-400 g
2 1/2 dl kokossukker, eller 1,25 dl kokossukker og 1,25 dl sukrin evt 2,5 dl Sukrin Gold
0,5 dl vann
1/4 ts kanel
1 ss smør, rapskokos eller kokosolje.

Ha alle ingrediensene bortsett fra smør i en tykkbunnet kjele eller stekepanne. Det er greit å ha stor kokeflate i kjelen/stekepannen, da blir bruningen lettere. Begynn med svak varme og øk etterhvert, men ikke til mer enn middels varme.
Rør om HELE tiden. Kokossukker brenner seg lett.
Når massen begynner å tykne, men fortsatt er blank (etter ca 10 minutter) tilsetter du smør/fett og rører om litt til.
Massen skal være blank når den er ferdig.
Lar du det koke helt inn, blir det kornete. Hvis det skjer, kan du tilsette et par spiseskjeer vann og røre godt. Da blir det blankt igjen. Pass på, for det er veldig varmt. 
Hell massen over på en bakepapirkledd bakeplate og bruk 2 gafler for å skille mandlene fra hverandre.
Avkjøl helt før du har mandlene over på fine glass. Gi bort i julegave eller nyyyt selv :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)