Disse har en nydelig smak er sprø og holdbare slik at du slipper å få smuler over hele når du skal spise dem.
De er litt myke akkurat når de er ferdigstekt, men de stivner etterhvert som de blir avkjølt, slik som alle krumkaker er. :)
Jeg prøvde Berit Nordstrand/Synnøve Findens Rapskokos til denne oppskriften. Det fungerte utmerket.
Hvis du liker en ekstra snert i kakene, kan halvparten av vannet byttes ut med cognac eller rom.
Oppskriften er enkel å huske. 120 gram av hver ingrediens, bortsett fra rismel og tapioka der er det 60 g av hver og xanthangum :)
2 egg (ca 120 g)
120 g rårørsukker, for en sunnere versjon, bruk 60 g kokossukker og 60 g sukrin
120 g potetmel
120 g melblanding (60 g rismel og 60 g tapioka)
120 g rapskokos, kokosolje eller annen type fett. Meierismør dersom du tåler det. Bruker du Rapskokos, trenger du ikke smelte det, for det er mykt nok til å vispe inn.
120 g vann
1 ts xanthangum (kan sløyfes, men da blir de kanskje litt mer smulete)
evt 1 ts kardemomme.
Pisk egg og sukker lett til eggedosis. Visp inn melet med xanthangumen, så inn Rapskokos og tilslutt inn vannet.
La røra svelle i 20 minutter. Er røra for tykk, kan du spe med littegrann vann. Røra skal være ganske tykk, så prøv å steke en kake først for å se om det trengs mer vann.
Legg en toppet ss røre midt i krumkakejernet og stek til krumkaken er gyllen. Flyter den dårlig ut under steking, kan du tilsette litt vann.
Rull sammen med en pinne eller bruk en krumkakeformer (heter det det?) til å forme struter/kremmerhus. Du kan også legge de over et glass lagt opp ned og forme til en skål
Avkjøl og legg i en luft-tett kakeboks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.