onsdag 18. mai 2016

Fantastisk myke og luftige glutenfrie hamburgerbrød og/eller pølsebrød

Her har jeg laget både hamburgerbrød med valmuefrø og baguetter. 

Dette var opprinnelig en oppskrift på hveder, en type søtt brytebrød danskene er veldig glade i.
Konsistensen på brødene var så bra at jeg tenkte at dette må det jo blir bra hamburgerbrød av?
Jeg lagde også pølsebrød, de ble bittelitt flate, men kunne fint brukes (mulig at man ved å elte bittelit mer mel inn vil få høyere pølsebrød, men at de da blir mer kompakte).
Brødene henger veldig godt sammen, de smuler ikke og blir ikke "tørre" i konsistensen.
En dobbel porsjon ble 18 store hamburgerbrød og 8 digre pølsebrød, de hevet veldig godt i ovnen, og så temmelig profesjonelle ut :)

2 1/2 dl varmt vann
2 dl melk som tåles
2 ss fiberhusk
1 ss pofiber
3 ss sukker eller honning
1 ss tørrgjær eller 50 g ferskgjær
2 egg
500 g melblanding, jeg brukte en blanding av tapioka, bokhvetemel, potetmel og mandelmel. Du kan helt sikkert bruke Schärs B-mix eller Semper eller annen melmiks
100 g maisenna
1 dl rapsolje eller annen smaksnøytral olje.
1 ts salt.

Olje til utbaking.
Sesamfrø

Denne deigen skal jobbes litt med, så jeg anbefaler å bruke maskin. 
Ha vann, melk, fiberhusk, pofiber, sukker og gjær i bakebollen og la maskinen jobbe ca 5 minutter.
Væsken får en gelèaktig konsistens. Det er dette som gjør at baksten blir så saftig og henger godt sammen.
Tilsett resten av ingrediensene og la maskinen jobbe i 10-15 minutter. Deigen skal bli litt løs, men formbar. Den vil sette seg ytterligere under heving.
Skrap ned deigen fra kantene og legg plast over bakebollen. La heve på et lunt sted i ca 45 minutter.
Smør litt olje på bakebenken/bakematte og på hendene. Ha deigen ut på benken/bakematten og del i passende store biter. Form til hamburgerbrød eller pølsebrød, eller begge deler.
Strø på sesamfrø og la heve under plast i  45 minutter.
Stekes nederst ved 250 grader 10-12 minutter. Følg med, for de får fort farge.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)