Jeg har ikke laget disse, men de ble minst like fine. Bildet er lånt fra gratistjenesten Pixabay |
Bilde har jeg ikke, for jeg glemte å ta bilde, så jeg lånte et.
Det er synd, for datteren min pyntet så fint med roser av frosting.
Til 12 muffins i vanlig størrelse trenger du:
2 egg
1 dl rismel
1 dl sukker/sukrin/kokossukker
litt under 1 dl smaksnøytral olje
1,2 dl sjokoladesaus til is. Sjekk at den er uten melk og gluten. Eller smelt 100 g mørk sjokolade. Med sjokoladesaus blir muffinsene superenkle.
2 ts fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens eller 1 ss vaniljesukker
en liten klype salt.
Rør sammen de tørre og de våte ingrediensene hver for seg og bland sammen til en glatt røre tilslutt. Klikk røren ut i muffinsformer. Bruk gjerne en isskje for dette. Formene skal fylles rett over halvveis.
Stekes nederst i ovnen ved 180 grader ca 20 minutter. Prøv med en kakenål for å se om de er ferdige.
Til frosting her brukte vi Rapskokos, melis og kakao, som ble vispet luftig med ballongvisp. Rapskokos fungerer utmerket i baking og pynting. Smaken er nøytral og konsistensen på frostingen blir som helt vanlig smørkrem.
Ønsker du sukkerfri frosting, bruk sukrinmelis eller kjør kokossukker i blender til pulver.
Hvis du ikke vil ha "smør"krem kan du lage swiss meringue som du finner oppskrift og fremgangsmåte på her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.