Etter mange mislykkede forsøk tenkte jeg at idag skulle jeg prøve brødbakemaskinen igjen.
Jeg har kjøpt kokeboken "Godt Uten Gluten" og der er det flere oppskrifter til brødbakemaskin.
Dagens forsøk er "Hverdagsbrød" og oppskriften er som følger:
1 1/2 ts tørrgjær
ca 5 dl fin glutenfri melblanding
1 1/2 dl Jyttemel (det hadde jeg ikke, så jeg brukte boghvetemel)
1 ss hel boghvete (hadde bokhveteflak, men pytt-pytt)
1 ss linfrø
1/2 ss fiberhusk
1/2 ts salt
1 ts ferdig brødkrydderblanding ( det hadde jeg ikke og hoppet glatt over det)
3 dl vann
1 ss olje
1 ss sirup (brukte agavesirup)
1 ts eddik
Hell alt det tørre i maskinbollen. Følg rekkefølgen i oppskriften. Tilsett det våte.
Velg program og start maskinen. Ikke bruk forhåndsprogrammering til glutenfritt brød, siden det lett kan bli mislykket.
Ta det ferdige brødet ut av maskinen og legg det på rist. Løsne eltekroken ved hjelp av en kniv. Avkjøles under et kjøkkenhåndkle.
Jeg tilsatte litt mer mel under bakeprosessen, siden jeg syns deigen ble for løs. Ca 1/2 til 1 dl.
Bilde kommer hvis resultatet ble bra. den står og steker i maskinen nå, og det ser lovende ut.
Det ble ikke så verst. De forrige forsøkene mine ble kompakte klissete greier. Dette ble luftig og lett.
Ah, den må jeg jo prøve. :)
SvarSlett:-)
SvarSlettTesta denne oppskrifta. Det ble IKKE helt vellykket, men det var nok min egen feil. Hadde ikke alle ingredienser så jeg bytta ut noen og brukte bla. fibrex istedet for fiberhusk. Undersøkte litt og fant ut att jeg egentlig skulle brukt psyllium, som jeg hadde... Jaja, nye forsøk i morgen. :-) (Det ble i alle fall spiselig...)
SvarSlett:-) det kan være en utfordring å bake glutenfritt, siden de forskjellige melmiksene trekker til seg ulik mengde vann.
SvarSlettFibrex trekker til seg ganske mye vann.
Jeg syns det kan være vanskelig å bake i brødbakemaskin, ofte blir ikke brødet helt stekt på toppen, slik at jeg må ettersteke det i ovnen.
Du finner helt sikkert ut hva som fungerer for deg :-)
En kjempegod oppskrift er foccaciabrødet mitt. Det er enda enklere å lage.
http://matutenmelkglutenogsukker.blogspot.com/2011/03/grovt-foccacia-brytebrd.html