Det er så utrolig mye inspirasjon på nettet når det gjelder mat man faktisk kan spise, og jeg har idag bestilt 4 bøker fra Amazon.co.uk :
http://www.amazon.co.uk/gp/product/1906650322/ref=oss_product
http://www.amazon.co.uk/gp/product/0572035691/ref=oss_product
http://www.amazon.co.uk/gp/product/1570616299/ref=oss_product
http://www.amazon.co.uk/gp/product/184293144X/ref=oss_product
Den første boken måtte jeg bare ha. Det er et bakeri med flere filialer i USA som kun lager cupcakes og cookies osv. som er gluten- melke- sukker- soja- nøttefrie. Det ser så utrolig godt ut.
Så egentlig burde jeg bakt cupcakes idag, men må nok handle inn endel av det de anbefaler til slik baking.
Fant isteden denne oppskriften som jeg ville prøve meg på, og resultatet ble slett ikke verst :-)
Glutenfrie peanøttsmør-cookies:
1 egg
1 cup sukker. (jeg brukte halvparten av målet og brukte 1/4 kopp agavesirup og 1/4 kopp kokossukker)
1 cup peanøttsmør
2 ts bakepulver
ca 1 cup glutenfritt mel.
sjokoladebiter (valgfritt) Jeg hadde 70% sjokolade fra Odense, men hvis man ikke skal ha NOE sukker, kan man evt bruke sukkerfri sjokolade
Sett ovnen på 200 grader.
Ha bakepapir på 2 brett.
Ha alle ingrediensene i en bakemaskin eller rør godt sammen for hånd.
Lag 36 kuler ved å trille de sammen med hendene og legg på bakebrettet. Hvis du vil bruke sjokolade, kan du trykke en liten bit på hver cookie.
Stekes midt i ovnen 10-15 minutter til de har flytt ut litt og blitt gyldne.
Ta brettet ut av ovnen og la cookiesene avkjøle litt på bakeplaten før du legger de over på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.