Jordbærsaus
2 kurver jordbær, renset og stilker fjernet
1 / 4 cup agavesirup
1 / 4 ts havsalt
Mariner jordbær i agave nektar og havsalt. La marinere over natten i kjøleskap for best resultat. Når marinert, vil saften fra jordbærene være i bollen.
Lag purè av jordbærene i en blender. Tilsett 1 dl om gangen til du får en jevn konsistens. Dekk til og sett dette i kjøleskapet.
Paiskall:
2 cups mandler, bløtlagt over natten
1 cup dadler uten sten, bløtlagt i 1 time
1 / 2 ts vaniljepulver eller vaniljeessens
1 / 4 ts havsalt
Kjør mandler, dadler, vaniljepulver/essens og salt i en foodprocessor til en jevn deig. Fordel deigen i bunnen og oppover kantene i en paiform.
Fyll:
3 cups cashewnøtter, bløtlagt i 1 time
saften av 1 sitron
2 / 3 cup agavesirup
1 / 4 cup vann
2 ts vaniljepulver eller essens
1 / 4 ts havsalt
Kjør cashewnøtter, sitronsaft, vanilje, havsalt og agavesirup i en blender. Tilsett 1 ss vann om gangen for å få en kremet konsistens.
Hell massen i paiskallet og sett i fryseren i et par timer.
Topping
4 dl jordbær i skiver
Pynt kaken med jordbær og pensle over med jordbærsaus.
..da er linken til denne også lagret på et trygt og sikkert sted.... :)
SvarSlettOhlala, så kjempegodt ut!!
SvarSlettJordbærene har såvidt begynt å komme i butikken. De er spanske og røde og delikate, men smaker lite. Med en liten dæsj balsamicoeddik og en liten dæsj agavesirup smaker de nesten som deilige norske jordbær. :-)
SvarSlettDen ser utrolig god ut! Og bare "vanlige" ingredienser som jeg har i hus, supert! Takk for at du deler disse oppskriftene :-)
SvarSlettIda: Takk for koselig kommentar. Jeg syns det er så gøy å gå på jakt etter spennende oppskrifter. Det er så mange jeg vil prøve. Disse ostekakeoppskriftene jeg har lagt ut idag skal jeg definitivt prøve ut.
SvarSlettDenne er nå skrevet ned og den skal teste når kjøkkenmaskinene mine er tilbake. Gleder meg.Jeg blir veldig inspirert av din blogg - du må fortsette å skrive ned oppskrifter. Fint om du tenker litt mot påsken nå slik at jeg kan hente inspirasjon til noe som blir fulltreffer for store og små i påsken :)
SvarSlettMonica: Oh! Takk og takk for skryt! Koselig med det! Jeg har laget en snackskategori der jeg bl.a har funnet en oppskrift på påskesjokolage-egg. Sjekk ut den. :-)
SvarSlettPrøv ut den nye ostekaken jeg lagde idag. Den ble veeeldig god!
SvarSlett