Glemte å ta bilde, men legger ut oppskriften allikevel.
Lånte et bilde fra Din Mat |
2 ts krydderdryss på kyllingfileten (jeg hadde en ferdig blanding kjøpt på innvandrerbutikk)
ca 3-4 dl risottoris
3 ss olivenolje
1 liter varm buljong (jeg brukte 1 terning soppbuljong og 1 terning kyllingbuljong oppi)
2-3 dl tørket sopp bløtlagt i buljongen.
1/2 purre
Rens og del kyllingfileten i 1 1/2- 2 cm store biter.
Stek kyllingen i 1 ss olje.
Skyll risottorisen i et dørslag for å få bort noe av stivelsen. Varm resten av oljen i en gryte. Hell i risen og rør godt slik at all risen får olje. Hell på buljongen litt om gangen (ca 1dl) og kok inn nesten alt hver gang. Rør hele tiden med en tresleiv. Tilsett den bløtlagte soppen i siste buljongdæsj.
Risen skal få en kremete konsistens. Hvis det er for lite væske kan mer vann tilsettes. Det er viktig at risen ikke blir for tørr. Tilsett purren og kyllingen på slutten av koketiden. Risen skal være myk, men med en bitteliten kjerne med tyggemotstand.
Krydre med salt og pepper.
Det er vanlig med risotto å steke løk og hvitløk før man tilsetter risen i gryten. Jeg har barn som ikke er så glad i løk, derfor lot jeg det være idag.
Det er også vanlig å tilsette smør og parmesan på slutten, men det er vanskelig å få tak i erstatninger til parmesan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.