søndag 15. mai 2011

Buckwheaties

Denne oppskriften har jeg hentet fra kokeboken Jessica's Raw chocolate recipes

Bildet er lånt, fordi telefonen min ville ikke sende bildet mitt.
Buckewheaties kan lages i større porsjoner og oppbevares i luft-tett boks. De er nyttige å ha tilgjengelig, da de gir en fantastisk "krunsj" i mange oppskrifter. De kan brukes som strø over iskrem, eller brukes i kakedeig, sjokolade, frokostblandinger, som kakepynt eller bare som snack.

Gir 1 kg.
Utstyr: Trådsil, bolle og  dehydrator. Har du ikke dehydrator, kan du tørke dette i ovnen på 50 grader med en tresleiv i dørsprekken på ovnen for å slippe fuktigheten ut.
1 kg hel bokhvete
Vann i bollen.
Hell bokhveten over i en stor trådsil. Sett trådsilen over kanten på bollen og fyll på vann slik at bokhveten dekkes. Bløtlegg i 2-4 timer.
Etter endt bløtlegging hever du silen og lar bokhveten renne av seg i silen (bløtleggingsvannet er rosa og har en tykkere konistens)
I avrenningsfasen kan det dukke opp små spirer, de skal ikke bli lenger enn halve lengden på bokhvetefrøet, da de kan bli bitre.
La de renne av seg i fra 1 time til over natten, men ikke lenger.
Hell frøene over på platene til dehydratoren eller på en bakepapirkledt bakeplate i en tynt lag.
Tørk på 40,5 grader i 8-12 timer. ( i ovn ved 50 grader med ovnsdøren på gløtt)
Frøene skal være helt tørre.
Helles over i en luft-tett boks eller glass.

4 kommentarer:

  1. Holder på å tørke bokhvete i ovnen nå faktisk :-) Men snart blir det dehydrator, og da blir det saker! hihi.

    SvarSlett
  2. Bokhvetekrunsj er skikkelig digg. Jeg må nok ha en dehydrator, jeg og.
    Har bløtlagt solsikkefrø siden igår som jeg skal tørke. :-)

    SvarSlett
  3. Blir dette omtrent som produktet "Puffet Bokhvete" fra Helios? Pleide kjøpe det, men umulig å få tak i nå, og trenger det til julegodtene! :-) Har du forresten prøvd deg på raw pepperkaker, evt i dehydrator? :-)

    SvarSlett
  4. Helenashouse: Nei, det blir mer krunsj-aktige bokhvetekjerner. Ikke luftige. Raw pepperkaker har jeg ikke prøvd meg på enda. Det hadde vært spennende. :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)