lørdag 24. september 2011

BANANFLUER!!!


Vi kom hjem fra en herlig uke på Kreta tidlig fredag morgen.
Hellas er ikke akkurat noe allergivennlig land når det gjelder mat, eller så var vi ikke akkurat i sunn-mat-modus ;-) Det gikk mye i moussaka, gyros, lam, Mythos(gresk øl) og pizza (til barna). Man kan nok klare å spise sunnere hvis man må. Det er også mye sjømat og grønnsaker å velge på.
Vi hadde pakket én koffert med glutenfritt brød og pretzels (kjøpt på iHerb) Brødet ble spist til frokost.
Til de andre måltidene hadde vi enzympiller som skal hjelpe til med å spalte gluten og melkeproteinene. For en uke går dette greit hos oss, men vi merket på slutten av uken at aktivitetsnivået økte og frustrasjonsterskelen ble litt lavere. Det kan hende at en høyere dose med enzymer og å ikke glemme igjen probiotika og glutamin hadde vært lurt.
Uansett: Da vi kom hjem grytidlig fredag morgen var kjøkkenet og rommet til datteren min fullt av bananfluer. Noen (jeg) hadde glemt å tømme søppel før vi dro, og noen (datteren) hadde glemt å tømme søppelkurven (med gamle matpakker) på rommet sitt.
Bananfluer er ekle! Og de formerer seg i et lynraskt tempo.
Jeg måtte snoke litt på nettet for å finne noen kjerringråd, og det som gikk igjen var å sette fram et glass saft med litt zalo eller eddik, sukker og zalo.
Siden jeg ikke har hverken saft eller vanlig sukker i hus prøvde jeg med eplesidereddik, honning og zalo.
Det funker! Iløpet av noen timer lå det mange fluer i glasset. Bytt ut innholdet i glasset med jevne mellomrom til fluene er borte.6 kommentarer:

 1. Man spiser det man føler for på ferie, og blir man dårlig så vet man at man heller får spise det man VET kroppen tåler neste ferie. Bananfluer er utrolig ekle, kan ikke fordra de. Jeg pleier å fjerne alle matrester, holde søppeldunken helt tom og oppvaskmaskinen så forsvinner de veldig raskt. Ønsker deg en super lørdag :)

  SvarSlett
 2. Hva slags enzymtilskudd bruker du? Har aldri forsøkt enzymtilskudd, for vi har ikke hatt behov for det, men nå skal vi snart reise utenlands med mini så nå har jeg bestilt et fra Kirkman. Veldig spent på virkningen, men kommer nok til å holde på dietten så langt det er mulig.

  SvarSlett
 3. Mjuuugly: Ja, sånn tenker jeg også. Klarer ikke være like fornuftig hele tiden.
  Sydenvarme er godt for M.E-kroppen min. Det er deilig å ha noen dager med tilnærmet normal tilstand. Kræsjen jeg får når jeg kommer hjem igjen er ikke så morsom, men det er godt å ha noen nesten normale dager (ihvertfall i forhold til hva jeg er vant til) God lørdag til deg og :-)

  Une: Jeg har tidligere brukt Kirkman sine Enzym-aid, for det var de jeg visste om da.
  De er ganske dyre, og det har blitt litt tull med bestillingene de siste gangene jeg bestilte. Jeg bestilte fra Nutricentre.co.uk.Har du også bestilt derfra?

  Nå bruker jeg Tri-Enza fra Houston laboratories. De koster 19 £ for 90 kapsler. (bestiller på http://www.naturalfigure.co.uk/by-product-type-digestive-enzymes-c-52_82.html De virker veldig bra.
  Nå finnes det flere produsenter av ensymkapsler. iHerb har noen, men jeg er usikker på mengden av enzymer og forholdet det er mellom enzymene. Etter som jeg har forstått er det viktig med DPPIV når man skal ha enzymkapsler til proteinintoleranse. Det er sikkert lurt å prøve ut før dere drar for å være sikre på virkningen.
  :-)

  SvarSlett
 4. Ja trikset med såpe og søtt i et glass funker! :)

  SvarSlett
 5. Det er ikke lett å holde kostholdet på ferie. Skal ha 10 dager i Italia i høstferien, og slagplanen holder allerede på å ta form. Dropper rawfood, og delvis karbo, men prøver å holde meg vekke fra hvete, så godt det går.

  SvarSlett
 6. Tine: Uten hvete i pasta og pizzaland, er det mulig? ;-)
  Skal bli spennende å se hvordan det går. Kanskje vi er forutinntatt med at i Italia spiser man bare pizza og pasta. De har sikkert mye annet spennende også :-) God tur!

  SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)