søndag 27. mai 2012

Is-oppskrifter......

Det er deilig varmt om dagen og lysten på noe annet enn iskaldt, forfriskende er totalt fraværende.
Her har jeg funnet fram noen linker til herrrrlige oppskrifter:

Gluten-free-easily har funnet denne oppskriften på snickerdoodle-ice-cream. Bytt ut sukkeret med annet egnet søtning.
Snickerdoodle gfe

Eller prøv en av variasjonene på soft-is og annen is fra vakre LovelyLiller
20100412-mallard-ice-cream-mocha-cardamom.jpg

Eller Elanas Piña Colada-is
pina-colada ice cream dairy-free recipe

Eller Simply Sugar And Gluten Frees Kaffe-kokosmelk-is?


Eller hva med Spunky Coconut's enkle vannmelon-is med fruktbiter?



Ellers fant jeg en flott og kjempegod oppskrift på limonade søtet med stevia i det siste Soma-bladet:

4 sitroner, gjerne økologiske
1 liter vann eller farris
3 måleskjeer steviosa eller etter smak. Jeg bruker denne fra iHerb.


Løs opp stevia i 1 dl vann som gjerne ristes i et lite glass med lokk. Press saften fra sitronene. Fjern evt steiner. Fyll alt vannet og sitronsaften i en mugge og rør rundt. Oppbevares kjølig. Server med isbiter og sitronskiver.

4 kommentarer:

  1. Hei! Jeg syns du har en fantastisk bra blogg, og ettersom jeg er ei veldig bakeglad jente så finner jeg mye nyttig her. For eksempel syns jeg listen din over ting man kan erstatte melk, gluten og sukker med er helt topp! Men jeg lurer på en liten ting. Hvilken type erstatning for sukker er best å bruke i kaker. Da tenker jeg alt fra sukkerbunn til sjokoladekaker? :-)

    Hilsen Anita :-D

    SvarSlett
  2. Hei Anita!
    Takk for gode ord :-)
    I kakeoppskrifter bruker datteren min og jeg det vi har av alternativ til sukker. Vi bruker Xylitol, palmesukker, agavesirup.
    Stevia har jeg ikke prøvd meg på så mye i baking, fordi det skal så lite til for å få søtsmak, og da må oppskriftene justeres iforhold til mengden på de andre ingrediensene.
    Hvis jeg skal bruke sukrin, tar jeg 2/3 sukrin og 1/3 kokossukker for å få bort den metalliske "smaken" av sukrin.
    Det finnes mange gode oppskrifter på nettet med alternativ til raffinert sukker.
    Skulle jeg lagd sukkerbunn, ville jeg nok brukt xylitol, i sjokoladekake tror jeg palmesukker/kokossukker ville være en sikker vinner. :-)

    SvarSlett
  3. Hei:)

    Flotte oppskrifter. Men jeg sliter litt som nå når oppskriftene på is blir på engelsk. Sliter med oversettelse av ingridiensene.
    Lyst å prøve meg på den med kaffe:)

    Mvh Karoline

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Karoline. Beklager sent svar, men varsling av nye kommentarer er litt på bærtur.
      Du kan prøve med google oversetter, det blir av og til litt rare oversettelser, men stort sett er det forståelig
      Lykke til :)

      Slett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)