onsdag 16. mai 2012

17.mai-mat.

Dette blir et lite samlerinnlegg med forslag til hva man kan servere på 17.mai.


Pølser er jo en selvfølge, og mange produsenter har nå skjønt det med gluten og melkefritt.
Go'og mager fra Gilde, alle Leiv Vidar-pølser, Finsbråten Mer Smak er alle pølser som ikke inneholder melk eller gluten. Glutenfritt pølsebrød og lomper kan kjøpes i frysedisken i de fleste butikker med utvalg av gluten og melkefritt. Glutenfri sprøstekt løk fra Foodman fås kjøpt hos bl.a. Meny og Ultra.
Hamburgere finnes det flere typer av med nesten bare rent kjøtt. Les på innholdsfortegnelsen for å være sikker på at det ikke inneholder strøbrød. Hamburgere kan du også lage selv, så vet du hva den inneholder..Oppskrift på gode hamburgerbrød finner du her, passer også til å lage pølsebrød. Lavkarboalternativ er ingen umulighet, se bare her

Vi har ofte servert kyllingsalat på 17. Mai,


 med  nydelig foccacia 


Et annet forslag er grillspyd med scampi og kamskjell


Til dessert passer det kanskje med pavlova
Pavlova (Foto: Hanne Hoftun/NRK)

Eller kanskje Raw sjokoladeiskake?

Eller kanskje "oste"kake med jordbær og sitron?

Eller hva med Lovely Lillers Kvæfjordkake, softis uten melk og egg , Mjuuuglys sjokoladedyppede jordbær eller Gluten og melkefri Inspirasjons Opp-ned-ananaskake?

Litt godt i glasset på kvelden kan være Martini Asti Med Jordbær


Hva spiser dere på 17.Mai?

6 kommentarer:

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)