mandag 18. juni 2012

Pasta marinara eller pasta med sjømat om du vil


Minsten og jeg var i butikken og han fikk øye på en pose i frossendisken med sjømatmiks.
Øynene ble store da han så blekksprut-armer og annet i posen. Blekksprut-armene/miniblekksprutene var desidert mest spennende og han spurte med sine store Bambiøyne om vi kunne ha det til middag, væææær sååå sniiiiiiiill?
Så da måtte det jo bli noe med sjømat.
Ikke at det er så ille, sjømat inneholder mye protein, vitamin B12, kalsium, jern, magnesium, selen, folat og jod. I tillegg inneholder skalldyr taurin som kan være forebyggende mot hjerte og karsykdommer og Ubiquinon,(Q10) som er en antioksidant og forebyggende mot hjerte og karsykdommer og gunstig for energiproduksjonen i cellene.
Og når man lager tomatsaus selv til  blir det nesten en symfoni av vitaminer og mineraler man får i seg :
Betakaroten (Vitamin A), C-vitamin, K-vitamin, kalium, mer folat og magnesium +++


Enkelt og greit og veldig ca oppskrift blir slik: (Syns du blekksprut er litt for spenstig å prøve seg på kan dette også lages med blåskjell og/eller reker.)

1 pose sjømatmiks, ca 400-500 gram. I den vi kjøpte var det blekksprut, bitte små med armer, blekksprutringer, blåskjell, reker, kreps(eller noe) 
1 kartong hakket tomat.
4-5 hvitløksfedd grovhakket
1 løk delt i skiver.
litt pizzakrydder eller annet grønt urtekrydder
smør eller melkefri margarin
Evt. Kelp
Glutenfri pasta

Tin sjømatmiksen slik at det renner av seg mest mulig. 
Kok pasta etter anvisning på pakken. Surr løk og hvitløk i smør/margarin til den er myk. Tilsett tomat og la det surre litt. Kjør med stavmikser til det er fin saus. (Hvis du har kresne barn, som jeg har, kan du i en tomatsaus smugle mange forskjellige grønnsaker som du stavmikser slik at det er ugjenkjennelig. Her pleier de å sitte å pille ut løk, men det er vanskelig å gjøre det med en finpurert tomatsaus ;))
Ha i litt smør/melkefri/olje margarin i stekepannen og  fres sjømaten raskt slik at den blir varm, men ikke fres for lenge, da kan det bli seige biter av blekksprut, blåskjell og reker.
Ha evt over i tomatsaus og server til pastaen, eller la barna servere seg selv.(plukke ut det som ser spennende ut)
Her ble minsten sittende lenge ved bordet og han plukket tilslutt ut alle blekksprutrester rett fra gryta og spiste, for det var favoritten. ( han er ellers ganske kresen)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)