mandag 21. februar 2011

Hjemmelaget play-doh




Dette er ikke akkurat mat, men tenkte jeg skulle ta den med allikevel, siden mange av de vanlige plastelinaene inneholder hvetemel.



2 1/2 dl fint hvitt rismel

2 1/2 dl potetmel
2 1/2 dl salt
5 dl  varmt vann
2 ss rapsolje
1 ss kremortartari kan kjøpes på apoteket (gir bedre elastisitet)

Farge




Bland alle ingredienser i en kjele. Varm opp og la deigen stå på lav varme mens du rører i 3 minutter eller til det lett kan bli til en ball. Kjøl deretter deigen helt ned. Oppevar deigen i kjøleskap i en luftett ziplock pose.


Hvis deigen blir for klissete, trenger den å koke litt lenger. Fortsett å røre til deigen er tørr og føles som Play-doh.

2 kommentarer:

  1. Hæ..?? Går det ann å lage selv? Så festlig. Min sønn tåler gluten, men hadde vært festlig å prøve bare for gøy :D

    Hvor lenge holder den seg?

    SvarSlett
  2. Så lenge du legger den i en lufttett boks eller plastpose etter bruk, tror jeg at den holder lenge. :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.